
Η AIG κατέβαλε σε Στελέχη της πάνω από 218 εκατομμύρια δολάρια σε μπόνους, δηλαδή πολύ περισσότερα από τα 165 εκατομμύρια που αποκαλύφθηκαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αμερικανικού Τύπου.
Στο μεταξύ, η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε τη φορολόγηση των μπόνους των Στελεχών Eπιχειρήσεων οι οποίες λαμβάνουν Kρατικές Eπιδοτήσεις, κίνηση που χαιρέτισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι «αντανακλά ακριβώς» την οργή που προκάλεσε η καταβολή τέτοιων μπόνους σε στελέχη της Aσφαλιστικής AIG.
«Τώρα το σχέδιο νόμου μεταφέρεται στη Γερουσία και ανυπομονώ να φτάσουμε στο τελικό στάδιο, το οποίο θα εξυπηρετήσει ως ένα ισχυρό μήνυμα στα στελέχη που διοικούν αυτές τις εταιρείες ότι τέτοιες αποζημιώσεις δε θα γίνονται ανεκτές», σημείωσε ο Ομπάμα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα στη διάρκεια επίσκεψής του στο Λος Άντζελες. «Καταλαβαίνω πόσο θυμωμένοι είναι όλοι για αυτό το θέμα των μπόνους της AIG. Εγώ έχω εξοργιστεί. Αλλά η ρύθμιση του συστήματος απαιτεί να κατανοήσουμε ότι αν οι τράπεζες δε δανείζουν (…), τότε οι επιχειρήσεις δε θα μπορούν να επενδύουν και δε θα μπορούμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

Το «Και Αν Συμβεί» μετασχηματίζεται σε “Your Insurance Tribe

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση

Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης

Στρατηγική συνεργασία NAK Insurance Brokers & Terra Pindus







