
Η ΑΧΑ μαζί με τον αυστραλιανό χρηματοοικονομικό όμιλο AMP, έκαναν νέα προσφορά για την ΑΧΑ Ασίας – Ειρηνικού, αξίας τουλάχιστον 13,1 δις δολαρίων. Πριν από περίπου ένα χρόνο η ίδια κοινοπραξία είχε κάνει αρχική προσφορά ύψους 11 δις δολαρίων.
Σημειώνεται ότι το ύψος της προσφοράς είναι ίδιο με αυτό της National Australia Bank το οποίο απορρίφθηκε πριν από δύο μόλις μήνες από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της χώρας.
Επί του παρόντος η ΑΧΑ κατέχει το 54% της ΑΧΑ Asia Pacific. Με την προσφορά αυτή στοχεύει να κερδίσει το κομμάτι της ταχύτατα αναπτυσσόμενης ασιατικής αγοράς αφήνοντας τις “ώριμες” αγορές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας στην ΑΜΡ.
Αν η συμφωνία πραγματοποιηθεί θα αποτελέσει μία από τις υψηλότερες συναλλαγές στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού τα τελευταία χρόνια.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ο Λυκούργος Πέτροβας για 1η χρονιά στην Κριτική Επιτροπή των FMIA24

Συγχωνεύσεις Ασφαλιστικών εταιρειών: Deals Δισεκατομμυρίων

Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι επενδύσεις για τον ανασχεδιασμό της ασφαλιστικής αγοράς

Από σήμερα «στον αέρα» το ενημερωμένο site της Generali

Τι έγινε & τι δεν έγινε στην Ασφαλιστική Αγορά τη χρονιά που μας πέρασε








