

Ενώ ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό-γίγαντα των 7,6 ρίχτερ στο Νεπάλ συνεχίζει να αυξάνεται με ιλιγγιώδη ρυθμό, η η ινδική εταιρεία GIC Re, που είναι η μεγαλύτερη αντασφαλιστική στη χώρα των Ιμαλαΐων, αναμένει να δαπανήσει έως και 160 εκατ. δολάρια για τις αποζημιώσεις έναντι των ζημιών που προκάλεσε η τεράστια φυσική καταστροφή.
«Η εταιρεία μου, η οποία είναι η μεγαλύτερη αντασφαλιστική στο Νεπάλ, προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για να καταβάλει περίπου 160 εκατ. δολάρια για τις αποζημιώσεις που θα προκύψουν από την καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός των 7,9 ρίχτερ που ισοπέδωσε την πυκνοκατοικημένη κοιλάδα του Κατμαντού και το υπόλοιπο του βασιλείου των Ιμαλαΐων», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GIC Re, AK Roy.
Πρόσθεσε παράλληλα ότι τα 160 εκατ. δολάρια είναι το μέγιστο ποσό που εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να καταβληθεί στο χειρότερο σενάριο και ότι η εταιρεία του έχει συνάψει συμβόλαια αντασφάλισης με 13 εταιρείες γενικών ασφαλειών στο Νεπάλ.
«Περιμένουμε ότι οι αποζημιώσεις θα αφορούν σε εργοστάσια, συγκροτήματα κατοικιών, εμπορικά κτίρια και ξενοδοχεία. Οι απαιτήσεις αυτές ίσως οδηγήσουν στην αύξηση των ασφαλίστρων στην περιοχή», συμπλήρωσε.
Όπως ανέφερε το insurancedaily.gr, στην κάλυψη των ζημιών εμπλέκονται και άλλες ασφαλιστικές εταιρείες όπως η ινδική κοινοπραξία της Allianz, Bajaj Allianz General Insurance και η Life Insurance Corporation of India.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ανυπολόγιστο το κόστος από το σεισμό-γίγαντα στο Νεπάλ

Νέος πρόεδρος της ERGO ο CEO της Allianz Deutschland

“Καμπανάκι” από μεγάλες ασφαλιστικές για την κλιματική αλλαγή

Zurich: Εξετάζει την είσοδό της στην αγορά της Ινδίας

Οι ασφαλιστικές δεσμεύονται για την πλήρη κάλυψη των θυμάτων της Germanwings

Lufthansa: Επιβεβαιώνει το “αποθεματικό” των $300 εκατ. για την τραγωδία

Έως 300 εκατ. ευρώ το κόστος για τις ασφαλιστικές από την πτώση του Airbus


















