Eurolife

Το I.D. παραμένει πρώτο στην Έγκαιρη & Εύστοχη Ενημέρωση και όχι μόνο!

Το Ι.D. επιβεβαιώνεται όσον αφορά την ‘Εγκαιρη & Εύστοχη Ενημέρωση που προσφέρει στους Επισκέπτες του. Παραμένει πρώτο επίσης στην Ανάλυση των Γεγονότων, πέρα από την επιφανειακή τους απήχηση. Υπενθυμίζουμε τις αναλύσεις που δημοσιεύτηκαν πίσω από την ενίσχυση της Αμερικανικής Οικονομίας και το ρόλο της Federal Reserve Bank, το Μέγα Σκάνδαλο της Aspis και των γεγονότων [...]

Sofos Insurance

Το Ι.D. επιβεβαιώνεται όσον αφορά την ‘Εγκαιρη & Εύστοχη Ενημέρωση που προσφέρει στους Επισκέπτες του. Παραμένει πρώτο επίσης στην Ανάλυση των Γεγονότων, πέρα από την επιφανειακή τους απήχηση. Υπενθυμίζουμε τις αναλύσεις που δημοσιεύτηκαν πίσω από την ενίσχυση της Αμερικανικής Οικονομίας και το ρόλο της Federal Reserve Bank, το Μέγα Σκάνδαλο της Aspis και των γεγονότων που κρύβονταν πίσω από την κατάρρευση του δεύτερου μεγαλύτερου Ασφαλιστικού Ομίλου της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι είναι το μόνο ΜΜΕ που εντοπίζει και αναλύει τους πραγματικούς λόγους που έφεραν την Οικονομία της  χώρας μας στα πρόθυρα της Πτώχευσης, τονίζοντας την Ανεξέλεγκτη και Δικτατορική Διακυβέρνηση που ασκείται από όλες τις Κυβερνήσεις, λόγω της συγκεντρωτικής Εξουσίας του Ελληνικού «Συστήματος Εξουσίας», που δεν επιτρέπει τον απόλυτο Διαχωρισμό των τεσσάρων Θεσμικών Εξουσιών της Πραγματικής Δημοκρατίας (Κυβέρνηση, Νομοθετική, Δικαστική και Συνδικαλιστική Εξουσία).

Υπενθυμίζουμε την Έγκαιρη & Εύστοχη Ενημέρωση με το τέλος εποχής του Τάκη Αράπογλου, CEO της Εθνικής Τράπεζας, που τη δημοσιεύσαμε τρεις μήνες πίσω, πριν ακόμα έρθει η Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Το I.D. ήταν το πρώτο ΜΜΕ στη χώρα που προανήγγειλε την τοποθέτηση του Θεόδωρου  Πανταλάκη στην ΑΤΕ Bank. Το ίδιο με τον Δημήτρη Βιδάλη, της Commercial Value, και άλλα πολλά.

Αναδημοσιεύουμε το πολύ σοβαρό θέμα που αφορά την Ελληνική Οικονομία, γιατί οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει στο βαθμό που πρέπει. Τα πάντα απειλούνται και απειλούνται επικίνδυνα. Τίποτα δεν είναι Δεδομένο!

Θα επιβιώσει όποιος λάβει έγκαιρα τα μέτρα του.

Πριν από λίγους μήνες, το Σεπτέμβριο του 2009, στο editorial του «Επιστημονικού Μάρκετινγκ» είχαμε γράψει:

«Τα στοιχεία που δημοσιεύουν αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το ΔΝΤ, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν! Όπως αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης βρίσκονται υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ και εφαρμόζουν “Προγράμματα Σωτηρίας”, έτσι δρομολογείται και η Ελλάδα να εισέλθει στο ίδιο καθεστώς της ντροπής!

Το ΔΝΤ αρχίζει να ανησυχεί έντονα, όχι τόσο για την Ελλάδα, όσο για τις επιπτώσεις που θα έχει μια πιθανή “Πλήρης Οικονομική Κατάρρευση” της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Οικονομία! Σε ένα διακριτό ένθετο του ΔΝΤ έγινε η σχετική αναφορά, η οποία βέβαια πνίγηκε στις μικροειδήσεις των ΜΜΕ, μιας και οι Πυρκαγιές… έκλεψαν την παράσταση!

Οι Έλληνες Πολιτικοί Διαχειριστές του Δημόσιου Χρήματος, στην κυριολεξία, ρήμαξαν την Οικονομία μας!

Το απειλητικό Οικονομικό Πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το τωρινό ύψος του εξωτερικού χρέους της χώρας, που υπερβαίνει τα 200 δισ. ευρώ και πλησιάζει το 147% του ΑΕΠ, όσο είναι η ραγδαία αύξηση των μελλοντικών δανειακών αναγκών της χώρας. Το ΔΝΤ φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα από το γνωστό πρόβλημα που δημιουργεί ο υπερβολικά υψηλός δανεισμός και τα μεγάλα ανοίγματα του ισοζυγίου πληρωμών, λόγω της χαμηλής Ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας. Εκτιμάται ότι το εξωτερικό χρέος από το 147% του ΑΕΠ το 2008 θα σκαρφαλώσει στο 159% το 2009 και στο 168% το 2010. Οι προβλέψεις για το 2014 είναι ότι θα έχει εκτιναχθεί στο 184% του ΑΕΠ!

Οι κίνδυνοι ονομάστηκαν χαρακτηριστικά ως κίνδυνοι μιας “Βίαιης Χρηματοοικονομικής Αναπροσαρμογής”!

Η έκθεση του ΔΝΤ υπογραμμίζει ότι οι θυγατρικές των Ελληνικών Τραπεζών στη ΝΑ Ευρώπη έχουν μεγάλες διαφορές χορηγήσεων-καταθέσεων (πολύ μεγαλύτερες από αυτές που εμφανίζουν στην Ελλάδα), με αποτέλεσμα να είναι εξαρτημένες σε μεγάλο βαθμό από τις χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουν από τις μητρικές τράπεζες. Συνεπώς, η ΝΑ Ευρώπη θα μπορούσε να αντιμετωπίσει δυσκολίες, αν οι Ελληνικές Τράπεζες περιορίσουν τις χρηματοδοτήσεις από τις μητρικές στις θυγατρικές, ενόψει των δικών τους αναγκών για ρευστότητα και κεφάλαια!

Βέβαια, οι Ελληνικές Τράπεζες ανησυχούν έντονα και… ψάχνουν μαζί με άλλες στην πρωτοβουλία τραπεζικού συντονισμού (της Βιέννης), με στόχο να αναζητηθεί μια ομαλή μετάβαση προς μικρότερη εξάρτηση της ΝΑ Ευρώπης από εξωτερικές χρηματοδοτήσεις!

Η Οικονομία της Ελλάδας μοιάζει σαν ένα παλιομοδίτικο τεράστιο εργοστάσιο, το οποίο παράγει προϊόντα και υπηρεσίες χείριστης ποιότητας, που δεν μπορούν να πουληθούν ούτε στην Αφρική, αλλά τα επιβάλλει στους… άμοιρους Πολίτες της και το οποίο θα είχε πτωχεύσει πριν από 30 χρόνια, αλλά συνεχίζει να λειτουργεί με τεράστιες ζημιές και να τις αυξάνει συνεχώς δανειζόμενο συστηματικά από τη… θυγατρική του Τράπεζα (τους υπηκόους Φορολογούμενους), την οποία αρμέγει κατά βούληση! Από την άλλη πλευρά, δεν κάνει καμία προσπάθεια να μειώσει τις απερίγραπτες σπατάλες και τις θρασύτατες καταχρήσεις της Διοίκησής του, παρά με πασαλείμματα και με πρόσθετα κονδύλια (για άρμεγμα) μας παραμυθιάζει για τον τρόπο με τον οποίο θα μας λύσει το πρόβλημα!»…

interasco
Minetta

Σχόλια

Φόρτωση...
HDI
Cypria Life
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121