Eurolife

Στοιχεία α΄ εξαμήνου 2009: Αρκετά αρνητικά

Αν λάβουμε υπόψη την κρίση που ξέσπασε τους δύο τελευταίους μήνες του 2008, η οποία βέβαια… σιγόβραζε από τις αρχές του χρόνου, τα στοιχεία της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς δεν είναι τόσο ανησυχητικά. Όσον αφορά τις πρόωρες εξαγορές, υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες ότι αυτά τα χρήματα δεν ανήκουν στις Ασφαλιστικές Εταιρείες! Ανήκουν στους Πελάτες και υποτίθεται ότι [...]

AllSafe

Αν λάβουμε υπόψη την κρίση που ξέσπασε τους δύο τελευταίους μήνες του 2008, η οποία βέβαια… σιγόβραζε από τις αρχές του χρόνου, τα στοιχεία της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς δεν είναι τόσο ανησυχητικά. Όσον αφορά τις πρόωρες εξαγορές, υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες ότι αυτά τα χρήματα δεν ανήκουν στις Ασφαλιστικές Εταιρείες!

Ανήκουν στους Πελάτες και υποτίθεται ότι είναι Κεφάλαια υπό Διαχείριση και όχι μόνο! Όλοι γνωρίζουμε ότι τα συγκεκριμένα Συμβόλαια UL δεν περιλαμβάνουν κανέναν Επενδυτικό Κίνδυνο για τις Εταιρείες. Ο κίνδυνος έχει περάσει στους Ασφαλισμένους Επενδυτές, αν μπορούμε να τους ονομάσουμε έτσι.

Έτσι, το σύνολο των Ασφαλίστρων για το α΄ εξάμηνο, Ζωής & Ζημιών, έφτασε τα 2,8 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 1,5%. Ο κλάδος Ζωής μειώθηκε κατά 93 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 7,1%, ενώ ο κλάδος Αυτοκινήτων παρουσίασε αύξηση 134 εκατ. ευρώ, με αύξηση 9,3%.

Αυτό που τρόμαξε αρκετές Εταιρείες ήταν οι Ομαδικές Ασφαλίσεις, οι οποίες, όχι μόνο μειώθηκαν κατά 4,6 εκατ. ευρώ, με ποσοστό που έφτασε το 81,17%, αλλά  πολλές Εταιρείες άλλαξαν Ασφαλιστική Εταιρεία!

Τα Συμβόλαια Ζωής/Επενδυτικά μειώθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, κατά 56%, ενώ τα παραδοσιακά αυξήθηκαν κατά 56%.

Ο πίνακας είναι ενδεικτικός.


Mega Brokers
Carglass

Σχόλια

Φόρτωση...
HDI
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα