“Υπηρετώ το θεσμό για πολλά χρόνια και δεν έχω κουραστεί ποτέ”, μας εκμυστηρεύτηκε η Μαργαρίτα Αντωνάκη, η γνωστή και αγαπητή σε όλους Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού “Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ”. Στο σχόλιό μας ότι εκπρόσωποι Διαμεσολαβούντων διαμαρτύρονται για τη μάλλον “χαλαρή” υποστήριξη των συμφερόντων τους από την Ένωση, δήλωσε:
Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) πρωτίστως προωθεί την ασφαλιστική ιδέα και το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης. Και όταν υπάρχει ευημερία της ιδιωτικής ασφάλισης ωφελούνται όλοι οι συντελεστές συμπεριλαμβανομένων των διαμεσολαβητών και όλων των επαγγελματιών που την υπηρετούν. Όπως γνωρίζετε η ΕΑΕΕ αποτελεί το επαγγελματικό σωματείο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους καταστατικούς της στόχους εργάζεται για την προώθηση του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης και την προστασία και προαγωγή των ηθικών, επαγγελματικών και οικονομικών συμφερόντων των μελών της, δηλαδή των ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, με στόχο την προώθηση των ζητημάτων που τους απασχολούν και την προστασία των επαγγελματικών τους ομάδων έχουν οργανωθεί σε σωματεία και ενώσεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αδιαμφισβήτητο γεγονός αποτελεί ότι η εξασφάλιση της συνοχής της ασφαλιστικής αγοράς μέσω συνεργασίας όλων των φορέων είναι προς όφελος όλων των επαγγελματιών που εργάζονται σε αυτή. Σε αυτό το πλαίσιο και με κύριο στόχο την ανάπτυξη του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Ελλάδα η ΕΑΕΕ είναι πάντοτε ανοιχτή για εποικοδομητικό διάλογο. Μάλιστα μέσω της Επιτροπής Διαμεσολαβούντων που έχει συστήσει, η ΕΑΕΕ προσπαθεί να βρίσκεται σε συνεννόηση και ανταλλαγή απόψεων με τα όργανα εκπροσώπησης των διαμεσολαβητών, χωρίς τούτο να σημαίνει πως οι απόψεις πάντοτε συμπίπτουν.
Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο “Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ” , τεύχος 12, Σεπτέμβριος 2012, που κυκλοφορεί. Γίνετε συνδρομητές στην ιστοσελίδα www.asfalistikomarketing.gr και αποκτήστε πρόσβαση στο περιεχόμενο όλων των τευχών και κάθε νέου τεύχους, σε τιμή έκπληξη! Πληροφορίες: 210 9578130 – 132
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών: Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Επικουρικό Κεφάλαιο: 184 εκατ. ευρώ για 10.600 ζημιές σε μία 5ετία

Πρωτοβουλία ανοιχτού διαλόγου 3 πολιτικών και ασφαλιστικής αγοράς από το ΕΕΑ

Κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών: Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση

Favikon: Ο Ν. Γεωργόπουλος στη λίστα των κορυφαίων 200 παγκοσμίως

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αναβαθμίζει τη «Σύνδεση Πελάτη» με νέες δυνατότητες

EEAE και ΕΑEΕ ενισχύουν τη θεσμική τους συνεργασία

SYNDEA: Στρατηγική προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός


















