
Η κρίση στην σχέση με την τρόικα, που συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις, συνεχίζει να «μπλοκάρει» και το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που περιμένει η αγορά- και κυρίως η Eurobank – από τον Δεκέμβριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη υπάρχει διάσταση απόψεων με τους δανειστές, δεν αποκλείουν ακόμη όμως αρμόδιες πηγές θα κατατεθεί στη Βουλή ακόμη και εντός της εβδομάδος.
Αποτελεί μαζί με το γενικότερο ζήτημα των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών ένα από τα μεγάλα προβλήματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα η οποία πρέπει να λήξει – με βάση τελεσίγραφου Βρυξελλών – έως την Κυριακή. Το ζήτημα που προκαλεί τις πιο μεγάλες πιέσεις είναι η πρόταση το νομοσχέδιο να προβλέπει αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών σε τιμές αγοράς. Δηλαδή σε τιμές πολύ πιο χαμηλές από αυτές που παρείχε το προηγούμενο καλοκαίρι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις 4 μεγάλες τράπεζες.
Το ζήτημα έχει προκαλέσει πολύ μεγάλες αντιδράσεις καθώς εκτιμάται ότι έτσι δεν διασφαλίζονται τα συμφέροντα του δημοσίου αλλά και των φορολογουμένων. Έτσι, αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι επιχειρείται να εισαχθούν διασφαλίσεις που θα ασκεί το Ταμείο ώστε να περιοριστεί η ζημία, ρήτρες που διακινούνται μεταξύ πολύ κλειστού «κύκλου» επιτελικών στελεχών και νομικών κύκλων και δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ούτε είναι γνωστό αν έχουν την έγκριση των δανειστών.
Σχόλια

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Νέα γενιά ασφαλιστών: Έρχεται επιδότηση έως 36.000 ευρώ για είσοδο στο επάγγελμα
Έξι «plus» για την Εθνική από τη συμμαχία με την Allianz
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Αυξήσεις έως και 246% φέρνουν τα νέα τέλη ακινήτων

Ανεπίτρεπτη η εξαίρεση κρίσιμων κλάδων από πρόγραμμα ενίσχυσης άνω των 140 εκατ. ευρώ

ΠΟΜΙΔΑ: Τριπλάσιος φόρος για τα ακίνητα μέσα από ν/σ

"Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε την Αττική που μας αξίζει" (video)

"Να σταματήσει εδώ και τώρα ο κατήφορος"

ΕΕΑ: Έρευνα δείχνει συρρίκνωση πωλήσεων το Πάσχα

Ενίσχυση συνεργασιών και διμερών σχέσεων με την Κύπρο
















