Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Ρεκλείτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση μετά τη γνωστοποίηση του νέου οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης συνεργασίας: «Η νέα κυβέρνηση δεν έχει εκ των πραγμάτων κανένα περιθώριο, ούτε όμως και δικαιολογίες, για καθυστερήσεις και δεύτερες σκέψεις στη λήψη των σημαντικών αποφάσεων που θα φέρουν στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες την «χειροπιαστή ελπίδα» για την οποία δεσμεύθηκε ο Πρωθυπουργός από τις πρώτες του δηλώσεις. Άμεση τόνωση της ρευστότητας, φορολογική δικαιοσύνη και ενίσχυση του ρόλου των Επιμελητηρίων είναι οι τρεις άξονες πολιτικής που θα λειτουργήσουν ως «καύσιμο» στην αγορά, και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών υπογραμμίζει τα δέκα απολύτως απαραίτητα βήματα που μπορούν να αλλάξουν δραστικά το κλίμα στην οικονομία, αποκαθιστώντας και τις κραυγαλέες αδικίες σε βάρος του επιχειρηματικού κόσμου:
1. Παροχή ρευστότητας από τις Τράπεζες προς τις επιχειρήσεις.
2. Μείωση του ΦΠΑ, κατά πρώτο λόγο στην εστίαση.
3. Περικοπή όλων των «χαρατσιών» ή επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους.
4. Επιτάχυνση στα Προγράμματα ΕΣΠΑ με ανάθεση της διαχείρισής τους στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.
5. Καμία ολιγωρία στην πάταξη του παραεμπορίου, με απογκετοποίηση της Αθήνας και νέους κανόνες για τις διαδηλώσεις.
6. Θεσμοθέτηση της δυνατότητας των Επιμελητηρίων να χορηγούν επαγγελματικές άδειες, ως «one stop shop».
7. Οριστικό τέλος στις «περαιώσεις» – ο επιχειρηματίας να μη θεωρείται a priori ύποπτος φοροδιαφυγής.
8. Αποκατάσταση της ζημίας στα αποθεματικά των Επιμελητηρίων με ισοδύναμα μέτρα, όπως η διάθεση σε αυτά ακινήτων του Δημοσίου.
9. Μόνιμη λειτουργία του Γ.Ε.ΜΗ από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.
10. Αναλογικό σύστημα εκλογής των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων στην Κ.Ε.Ε.Ε, ανάλογα και με το μέγεθος και την οικονομική συνεισφορά τους.
Το ΕΕΑ θα σταθεί αρωγός στην νέα εθνική προσπάθεια, με τεκμηριωμένες προτάσεις αλλά και εποικοδομητική κριτική».
Σχόλια

ΕΙΑΣ: Απονομή ευρωπαϊκών πιστοποιήσεων στους αποφοίτους των προγραμμάτων EFICERT SQF3 & SQF4
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα
Κυκλοφόρησε ο οδηγός «Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2025-2026»
ΤΝ, θέματα υγείας & εταιρικές ενημερώσεις στα πιο αποτελεσματικά δολώματα phishing στον χώρο εργασίας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΕΣΑΠΕ: “Leading Without Limits” την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου

Η Ρ. Δούρου στο ΕΕΑ στις 2 Νοεμβρίου

ΕΙΑΣ: Απονομή ευρωπαϊκών πιστοποιήσεων στους αποφοίτους των προγραμμάτων EFICERT SQF3 & SQF4

Η Syndea για τρίτη χρονιά στο ΕΕΑ Athens Run

Οι προτάσεις στην 8η Συνδιάσκεψη ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Τι θα συζητηθεί στην Εθνική Συνδιάσκεψη Διαμεσολαβητών στη Θεσσαλονίκη

Γ. Χατζηθεοδοσίου στον Αλ. Τσίπρα: Όταν ο πολίτης δεν μπορεί να καταναλώσει, ο μικρομεσαίος δεν μπορεί να επιβιώσει


















