
Την επιλογή της INTERAMERICAN να υποστηρίζει σταθερά, εδώ και οκτώ χρόνια, την προσπάθεια της ΜΚΟ «Διογένης» για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της περιθωριοποίησης ευπαθών κοινωνικά ομάδων δικαίωσαν οι βραβεύσεις κατά το 2ο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας «Επιχειρώντας Αλλιώς», όπου αναγνωρίστηκε ο κοινωνικός αντίκτυπος του έργου της οργάνωσης.
Η βραβευθείσα ΜΚΟ «Διογένης» έχει αναπτύξει στην πράξη την εξαιρετική ιδέα κοινωνικής ένταξης μέσω της απασχόλησης αστέγων και απόρων, με την ανάπτυξη ενός δικτύου πωλήσεων για το περιοδικό δρόμου «σχεδία», όπως γίνεται και σε πολλές άλλες χώρες. Πρόκειται για πρακτική επαγγελματικής απασχόλησης που αποφέρει στους διαπιστευμένους πωλητές του περιοδικού, οι οποίοι πλήττονται από τη φτώχεια και την ανεργία, ένα στοιχειώδες εισόδημα – το 50% των εσόδων από την πώληση. Οι πωλητές επανεπενδύουν μέρος του εισοδήματός τους για την αγορά αντιτύπων προς προώθηση, στο βασικό πλαίσιο της ιδέας για ατομική επιχείρηση.
Η INTERAMERICAN υποστηρίζει, παράλληλα με τη «σχεδία», και άλλες δραστηριότητες του κοινωνικού «προσώπου» που διαμορφώνει η ΜΚΟ «Διογένης» για τους άστεγους, όπως είναι η εθνική αντιπροσωπευτική ομάδα ποδοσφαίρου που συμμετέχει στον ετήσιο θεσμό του παγκοσμίου κυπέλλου «street soccer».
Επίσης, η εταιρεία, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος για την κοινωνική επιχειρηματικότητα που αντανακλά την κοινωνική υπευθυνότητά της, ήταν χορηγός του «Επιχειρώντας Αλλιώς». Το Συνέδριο, που ολοκληρώθηκε με την εκδήλωση της 4ης Νοεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, αποτελεί μία πρωτοβουλία του British Council Greece και της Α.Σ. ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ (στην οποία συμπράττουν η ΕΛΕΠΑΠ, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, η MENTORING ΑΕ και το ΕΒΕΑ), με τη συνεργασία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ένταξης «Αμφιτρίτη Κοιν.Σ.Επ.» και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Σχόλια

Οι 15 μεσίτες και πράκτορες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών (2025)
«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Οι 50 κορυφαίοι Μεσίτες & Πράκτορες της Ασφαλιστικής Αγοράς (2024)
Νέα γενιά ασφαλιστών: Έρχεται επιδότηση έως 36.000 ευρώ για είσοδο στο επάγγελμα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Οι μνήμες μιας εποχής με Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα Αρκαδίας

Η Interamerican βράβευσε τους κορυφαίους συνεργάτες για το 2025

Δείτε το video από τα Interamerican Sales Awards 2026

Η Πειραιώς, το bancassurance, και η υπεραξία του agency της ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλιστικής

18 Ιουνίου: 7o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης

MEGA BROKERS: 3 διακρίσεις στα Interamerican Sales Awards

Αλλαγή σκυτάλης στην Interamerican Βοηθείας
















