ERGO

Νέος πρόεδρος του ΤΧΣ ο κ. Γιώργος Μιχελής

Ο προ μηνών υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, κ. Γιώργος Μιχελής, θα είναι τελικά ο αντικαταστάτης του κ. Χρήστου Σκλαβούνη στη θέση του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μιχελής ήταν ο εκλεκτός της κυβέρνησης για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής, μετά την αποχώρηση του κ. [...]

AllSafe
Νέος πρόεδρος του ΤΧΣ ο κ. Γιώργος Μιχελής

txsΟ προ μηνών υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, κ. Γιώργος Μιχελής, θα είναι τελικά ο αντικαταστάτης του κ. Χρήστου Σκλαβούνη στη θέση του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μιχελής ήταν ο εκλεκτός της κυβέρνησης για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής, μετά την αποχώρηση του κ. Τουρκολιά, ωστόσο η τοποθέτησή του στην ΕΤΕ δεν προχώρησε, λόγω αντιδράσεων της ΕΚΤ. Σημειώνεται δε, ότι ο κ. Μιχελής, εκτός από τραπεζικό στέλεχος έχει διατελέσει και δήμαρχος Σκοπέλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΧΣ:

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοινώνει ότι το Υπουργείο Οικονομικών ολοκλήρωσε τη διαδικασία αντικατάστασης του παραιτηθέντος Προέδρου του Ταμείου. Νέος Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ ορίζεται ο κ. Γεώργιος Μιχελής, με θητεία έως την 30η Ιουνίου 2017.

Ο κ. Γεώργιος Μιχελής διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο έχοντας διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην Bancpost, θυγατρικής της Eurobank στη Ρουμανία, Γενικός Διευθυντής στην Εμπορική Τράπεζα και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Chief Operating Officer στην Εγνατία Τράπεζα, της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος.

Ο κ. Μιχελής έχει διατελέσει Διοικητικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και ήταν μέλος σε διοικητικά συμβούλια και εκτελεστικές επιτροπές πολλών χρηματοπιστωτικών και θεσμικών οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, έχει διατελέσει Δήμαρχος Σκοπέλου από το 2011 έως το 2014.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού (Ph.D.) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης των Η.Π.Α. και από το 1978 έως το 1984 δίδασκε οικονομικά σε πανεπιστήμια της Αμερικής.

Το σχετικό ΦΕΚ με Αριθμό Φύλλου 370 δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου 2015 στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Orizon
Atladiki

Σχόλια

Φόρτωση...
Cover Insurance
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121