
Οι συγγενείς των θυμάτων της πτήσης 9525 της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις την περασμένη εβδομάδα μπορούν να αναμένουν μία πλήρη, δίκαιη και ταχεία καταβολή των αποζημιώσεων, αν και οι τελικές εκτιμήσεις για το ύψος των ποσών θα χρειαστούν χρόνο.
Σε αυτή τη δέσμευση προχώρησαν οι ασφαλιστικές που απαρτίζουν το κονσόρτιουμ των εταιρειών που έχουν ασφαλίσει την εν λόγω πτήση, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.
«Ο όμιλος Lufthansa και οι ασφαλιστές της, με κύρια την Allianz Global Corporate & Specialty, διαβεβαιώνουν ότι όλες οι απαιτήσεις που απορρέουν από την συντριβή της πτήσης 4U9525, θα αντιμετωπιστούν πλήρως, δίκαια και το ταχύτερο δυνατόν, σε στενή διαβούλευση με τους πλησιέστερους συγγενείς των επιβατών και τους εκπροσώπους τους», ανακοίνωσε το κονσόρτιουμ των 10 ασφαλιστικών που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Στην ανακοίνωση, ωστόσο, αναφέρεται ότι η ακριβής εκτίμηση των τελικών ποσών που θα καταβληθούν «δεν είναι δυνατή για κάμποσο χρόνο».
Την περασμένη Τρίτη, η Lufthansa ανακοίνωσε ότι οι ασφαλιστές της έχουν δημιουργήσει απόθεμα 300 εκατ. δολαρίων για το δυστύχημα που οδήγησε στο θάνατο 150 ανθρώπους.
Παρ’ όλα αυτά, το ποσό των 300 εκατ. δολαρίων βασίζεται σε αρχικές, προκαταρκτικές εκτιμήσεις και θα προσαρμοστεί όταν θα είναι διαθέσιμα όλα τα στοιχεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ασφαλιστικών.
Τα 300 εκατ. δολάρια αφορούν στην κάλυψη α) των αποζημιώσεων προς τους συγγενείς των θυμάτων, β) της αξίας του αεροσκάφους, γ) των εξόδων για τις έρευνες στο πεδίο του ατυχήματος και άλλων εξόδων σχετικών με το ατύχημα και δ) της νομικής στήριξης και βοήθειας.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Νεπάλ: Στα $160 εκατ. το κόστος για μία μόνο αντασφαλιστική

Ανυπολόγιστο το κόστος από το σεισμό-γίγαντα στο Νεπάλ

Νέος πρόεδρος της ERGO ο CEO της Allianz Deutschland

“Καμπανάκι” από μεγάλες ασφαλιστικές για την κλιματική αλλαγή

Zurich: Εξετάζει την είσοδό της στην αγορά της Ινδίας

Lufthansa: Επιβεβαιώνει το “αποθεματικό” των $300 εκατ. για την τραγωδία

Έως 300 εκατ. ευρώ το κόστος για τις ασφαλιστικές από την πτώση του Airbus

















