
Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών νομού Χανίων (ΣΑΔΧ) ενημερώνει με επιστολή τα μέλη του, αλλά και το καταναλωτικό κοινό για τις νέες διαδικασίες εξόφλησης των ασφαλίστρων κατά την ασφάλιση ή ανανέωση της ασφάλισης ενός οχήματος. Η επιστολή έχει ως εξής:
“Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, από 1.1.2014 ενεργοποιούνται οι διατάξεις του νόμου 400/1970 που δεν είχαν εφαρμοστεί επί δεκαετίες. Σύμφωνα με τις πράξεις 30 & 31/2013 της ΤτΕ – η οποία εποπτεύει της ασφαλιστικές εταιρείες – το νέο σύστημα πληρωμής ασφαλίστρων αλλάζει την διαδικασία είσπραξης και απόδοσης των ασφαλίστρων.
Άμεση συνέπεια αυτού, είναι ότι:
Α. Σε περίπτωση που ένας πελάτης επιθυμεί να ασφαλίσει το αυτοκίνητό του (πρωτασφαλιστήριο) θα πρέπει να εξοφλεί προκαταβολικά τα ασφάλιστρα και μετά να παραλαμβάνει το συμβόλαιό του από τον ασφαλιστή του.
Β. Το ίδιο ακριβώς θα ισχύει και για την ανανέωση του συμβολαίου του το οποίο θα προπληρώνεται από τον πελάτη και θα τυπώνεται και θα παραδίδεται άμεσα.
Οι παραπάνω διατάξεις υποχρεώνουν τους ασφαλιστές να εναρμονιστούν με την άμεση είσπραξη και απόδοση των ασφαλίστρων, καθώς η μη τήρησή τους, θα επιφέρει σύμφωνα με τον νόμο σημαντικά πρόστιμα σε αυτούς.
Εξαιτίας όλων αυτών των αλλαγών, συνιστούμε την προσοχή αλλά ταυτόχρονα ελπίζουμε στην κατανόηση των Ασφαλιζομένων.
Με τιμή
Για το ΔΣ του ΣΑΔΧ Δημήτρης Σκιτζής Δημήτρης Μουντάκης
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

Το «Και Αν Συμβεί» μετασχηματίζεται σε “Your Insurance Tribe

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση

Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης

Στρατηγική συνεργασία NAK Insurance Brokers & Terra Pindus






