Για το θέμα της αλλαγής του κανονιστικού πλαισίου του Τειρεσία την οποία εξάγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης ανακοινώνοντας ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος για το σκοπό αυτό, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Ρεκλείτης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Εκτιμούμε τη δήλωση του κ. υπουργού ως θετική ενέργεια. Μένει να τη δούμε στην πράξη γιατί και άλλες φορές έχει εξαγγελθεί αλλά έμεινε γράμμα κενό γιατί προσέκρουσε στην αντίρρηση των τραπεζών.
Το θέμα «Τειρεσίας» έχει απασχολήσει πολλές φορές το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας. Πολλά μέλη του είναι αιχμάλωτοι της «μαύρης λίστας» του. Σήμερα αποτελεί θηλιά στο λαιμό των συναδέλφων οι οποίοι και για την παραμικρή αθέτηση πληρωμών στερούνται του δικαιώματος κανονικής χρηματοδότησης και συναλλαγών. Εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι είναι επί χρόνια εγκλωβισμένοι στη λίστα και θεωρούνται τυπικά «αφερέγγυοι» στην αγορά! Αυτό πρέπει να σταματήσει και να αλλάξει το νομικό πλαίσιο για τον Τειρεσία. Η αγορά με την κρίση που γνωρίζει έχει άμεση ανάγκη από αναζωογόνηση και αυτή δεν γίνεται χωρίς χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πολύ περισσότερο με στέρηση του δικαιώματος κανονικής χρηματοπιστωτικής λειτουργίας χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρηματιών».
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ο Σταύρος Κωνσταντάς keynote speaker στο NatCat Summit 2026

Karavias: Στρατηγική συνεργασία με τον Νικ.Κουτσουράη

ΕΕΑ: Έρευνα δείχνει συρρίκνωση πωλήσεων το Πάσχα

NatCat Summit 2026: Μαζί, διαμορφώνουμε στρατηγικές για πιο ανθεκτικές κοινότητες

Ενίσχυση συνεργασιών και διμερών σχέσεων με την Κύπρο

Αναγκαίες οι μειώσεις έμμεσων φόρων

EEA: Σεμινάριο με εργαλεία χρηματοδότησης για επιχειρήσεις


















