ERGO

17o Credit Risk Management: Η ενσωμάτωση ESG παραγόντων στο μοντέλο αξιολόγησης του πιστωτικού κινδύνου

Groupama
17o Credit Risk Management: Η ενσωμάτωση ESG παραγόντων στο μοντέλο αξιολόγησης του πιστωτικού κινδύνου

Την Tετάρτη 06 Νοεμβρίου η ICAP CRIF, διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία και πολυάριθμη προσέλευση συμμετεχόντων και χορηγών, το 17ο συνέδριο Credit Risk Management, με θέμα “ESG Impact on Credit Risk: Navigating through challenges”.

Ως μέλος της CRIF, του παγκόσμιου ηγέτη στην αγορά της Πιστοληπτικής Αξιολόγησης η ICAP CRIF, με συνέπεια διοργανώνει το συνέδριο θεσμό στον χώρο του Πιστωτικού Κινδύνου, επικεντρώνοντας σε επίκαιρα και καυτά θέματα όπως, ειδικότερα φέτος, στην επίδραση της χρήσης των παραγόντων ESG και στην χρήση νέων τεχνολογιών, όπως το AI και Μachine Learning, στη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου.

Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, το συνέδριο διεξήχθη υβριδικά, με τη συμμετοχή 17 κορυφαίων Ομιλητών και περισσότερων από 300 Ανώτατων και Ανώτερων στελεχών – επαγγελματιών, δημοσιογράφων κτλ., διαμορφώνοντας ένα ιδιαίτερα διαδραστικό και γόνιμο περιβάλλον. Συντονιστής της ροής ο Γιάννης Φώσκολος, Δημοσιογράφος, Διευθυντής «Ημερησία» imerisia.gr. Tα κύρια συμπεράσματα από τις εργασίες, συνοψίζονται ως εξής:

  1. Η έλλειψη ενός ενιαίου πλαισίου ESG αξιολόγησης δημιουργεί εμπόδια για την πράσινη χρηματοδότηση, καθώς περιορίζει την ουσιαστική σύγκριση ανάμεσα στις εταιρείες.
  2. Η διευρυμένη κλιματική κρίση, επηρεάζει σημαντικά τον πιστωτικό κίνδυνο και ως αποτέλεσμα, δημιουργούνται νέα δεδομένα για τις τράπεζες τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις επιχειρήσεις γενικότερα.
  3. Η ενσωμάτωση ESG παραγόντων και κλιματικών κινδύνων στο μοντέλο αξιολόγησης του πιστωτικού κινδύνου είναι απαραίτητη. Αν και το κόστος ενσωμάτωσης είναι υψηλό, όσο και αν διαφοροποιείται βάσει Κλάδου και προφίλ επιχείρησης, παραμένει χαμηλότερο από το κόστος μιας αργής ή μη μετάβασης στο πλαίσιο ΕSG.
  4. Ο ρόλος των νέων τεχνολογιών, AI και Μachine Learning ήδη αναδεικνύεται ως κρίσιμος για τις επιχειρήσεις, για την κατανόηση και αντιμετώπιση του πιστωτικού ρίσκου.


Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τον Key Note Speaker, Νίκο Βέττα, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος παρουσίασε σημαντικότατες πληροφορίες για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων. Μετά το κλείσιμο των εργασιών, ακολούθησε καθιστό γεύμα και το καθιερωμένο networking. Δείτε ΕΔΩ το Πρόγραμμα του 17ου CRM Συνεδρίου

Σχόλια

Φόρτωση...
Neos Poseidon
Cypria Life

Newsletter

Λάβετε τα τελευταία νέα στο email σας

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121