
Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου γιορτάστηκε από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Την παραμονή της εορτής, στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού και στο τέλος του Εσπερινού, προεχείρισε σε Αναγνώστη τον μαθητή της Γ΄ Λυκείου Χριστόφορο Καραϊσκο.
Ανήμερα της εορτής, ο κ. Ιγνάτιος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, παρουσία πλήθους πιστών. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Δημητρίου Παπαδοπούλου, 49 ετών, εγγάμου και πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος μία ημέρα νωρίτερα, στον ίδιο Ναό, είχε λάβει τον 1ο βαθμό της ιεροσύνης.
Στην ομιλία του, κατά την Χειροτονία, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον νέο κληρικό ότι το έργο του «θα είναι έργο ενότητος των ανθρώπων μεταξύ τους και με τον Θεό. Αν εμείς οι κληρικοί γινόμαστε έμπρακτη απόδειξη αυτής της ενότητος, τότε μπορούμε να τη διδάξουμε και στους άλλους. Δυστυχώς, συχνά, τα ανθρώπινα πάθη χωρίζουν και διχάζουν, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη στο Ιερατικό έργο. Η ενότητα είναι ένα διαρκές άθλημα και γι’ αυτό έχει τεράστια αξία, γιατί απαιτεί ταπείνωση. Αυτή αποτελεί το θεμέλιο κάθε αυθεντικής και αληθινής ιερατικής διακονίας».
Ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι ο νέος ιερέας θα κρατήσει το επάγγελμα του ασφαλιστή, για τον βιοπορισμό της οικογένειάς του, «αλλά από τούδε και στο εξής θα γίνεις όχι μόνο ασφαλιστής της επίγειας ζωής, αλλά και της αιώνιας. Η επίγεια ασφάλεια απαιτεί την οικονομική αμοιβή, η ασφάλεια των ψυχών, όμως, δεν επιδέχεται αμοιβής. Αυτή είναι η δωρεά του Θεού. Πλέον, θα καλείσαι να μιλήσεις στις ψυχές των ανθρώπων για την αιώνια ασφάλεια της αγάπης του Θεού».
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εθνική: Προς τετραπλασιασμό του bancassurance με την Allianz

Η Εθνική Τράπεζα αποκτά το 30% της Allianz Ελλάδος

Anytime: Ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία

ΕΑΔΕ - BIPAR: 6 παρεμβάσεις στους ευρωβουλευτές για τα PEPP

Intracom: Κερδοφορία και είσοδος στις ασφαλίσεις το 2025

Η Πρόεδρος της EIOPA, P. Hielkema στο NatCat Summit

Διψήφια αύξηση παραγωγής και ενίσχυση κερδοφορίας για την Υδρόγειο


















