
Σύμφωνα με βρετανική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Neurology, οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης Πάρκινσον αργότερα στη ζωή τους. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τόμας Γουόρνερ του UCL μελέτησαν στοιχεία για περίπου οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο σε μια περίοδο 12 ετών.
Διαπιστώθηκε ότι κατά μέσο όρο ο κίνδυνος εμφάνισης Πάρκινσον είναι 31% αυξημένος στους ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με όσους δεν έχουν διαβήτη. Ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος (49%) για όσους έχουν διαβήτη με επιπλοκές. Όσον αφορά στις ηλικιακές ομάδες, οι διαβητικοί 25-44 ετών έχουν τετραπλάσια περίπου πιθανότητα να εμφανίσουν Πάρκινσον σε σχέση με τους συνομηλίκους τους χωρίς διαβήτη τύπου 2, ενώ η αύξηση του κινδύνου στους διαβητικούς άνω των 75 ετών είναι μόνο 18% σε σχέση με τους συνομηλίκους τους χωρίς διαβήτη.
«Η μελέτη μας εξέτασε μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και βρήκε μια ισχυρή συσχέτιση ανάμεσα σε αυτές τις δύο φαινομενικά άσχετες ασθένειες. Είτε παίζει ρόλο η γενετική προδιάθεση, είτε κάτι άλλο, το ζήτημα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω», επεσήμαναν οι ερευνητές.
Πηγή: healthmag.gr
Σχόλια

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Οι 15 μεσίτες και πράκτορες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών (2025)
Οι 50 κορυφαίοι Μεσίτες & Πράκτορες της Ασφαλιστικής Αγοράς (2024)
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η ιατρική ακριβείας θεμέλιο της σύγχρονης καρδιαγγειακής ιατρικής

1 στους 3 φτωχότερους έχει ανεκπλήρωτες ανάγκες υγείας

Νέο Ιατρείο Διαταραχών Μνήμης στο ΙΑΣΩ

Affidea και Novo Nordisk στη μάχη κατά της παχυσαρκίας

14ο IBUS Athens Breast Course στο ΙΑΣΩ

Πρόταση για συμμετοχή ασφαλιστικών στα καινοτόμα φάρμακα

Πανελλήνιες: Πώς μπορούν οι γονείς να στηρίξουν τα παιδιά τους
















