
Οι μέτοχοι της Nike Inc., της εταιρείας που εμπνεύστηκε το σήμα της από τα φτερά της θεάς Νίκης, έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον της εταιρείας, των διευθυντών και των στελεχών της, κατηγορώντας τη για τη διατήρηση κουλτούρας “παρενόχλησης” προς το γυναικείο φύλο.
Αυτή η κουλτούρα στην εταιρία αθλητικών ενδυμάτων με έδρα το Όρεγκον “είχε ως αποτέλεσμα τον εκφοβισμό, τη σεξουαλική παρενόχληση και τη διάκριση των γυναικών υπαλλήλων της εταιρείας”, αναφέρει η καταγγελία, η οποία κατατέθηκε στο κρατικό δικαστήριο στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.
Όπως επισημαίνει ένας από τους κατηγορούμενους, ο πρώην πρόεδρος της μάρκας Nike, Trevor A. Edwards, ήταν “ένας από τους αρχηγούς της λέσχης”, ο οποίος “αδικαιολόγητα επιβραβεύτηκε με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια αντί να απολυθεί για τη βλάβη που έχει προκαλέσει στην Εταιρεία.”
Η μήνυση της εταιρείας για το ανθρώπινο δυναμικό “ενίσχυσε και επιδείνωσε αυτό το εχθρικό περιβάλλον εργασίας” και οι καταγγελίες σε αυτήν “συχνά αγνοούνταν εντελώς, ειδικά επειδή το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού υπέστη επίσης παρόμοιες καταγγελίες για τη συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες”.
“Για χρόνια οι γυναίκες αισθάνονταν ότι αγνοούνται, παρενοχλούνται και παρεμποδίζονται στην καριέρα τους”, αναφέρουν οι καταγγέλοντες. Στην αγωγή οι ενάγοντες ζητούν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια από όλους τους διευθυντές και αξιωματικούς και τουλάχιστον άλλα 10 εκατομμύρια δολάρια από τον κ. Edwards.
Πηγή: Business Insurance
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι αναζητούν εργασία

+15.000 επιχειρηματικές αφερεγγυότητες διεθνώς το 2026-2027

Ytube: 5 tips να “χτίσετε” υγιείς ψηφιακές συνήθειες

Μεγάλη αγορά για τις ασφαλιστικές τα data centers

Οι οικονομικές εξελίξεις σε τρία σενάρια για το Ιράν

Τα διδάγματα στην Μέση Ανατολή μετά τον πόλεμο στο Ιράν

Tα ασφάλιστρα θαλάσσιου κινδύνου έχουν εκτοξευθεί

















