Eurolife

Αλλαγή του τρόπου πληρωμής εισφορών για εργοδότες

Το ΙΚΑ απέστειλε εγκύκλιο στις υπηρεσίες του και ζητά από όλους τους εργοδότες, από 5/09 να έχουν αποκτήσει έναν μοναδικό κωδικό 30 ψηφίων με τον οποίο, μέσω τραπεζών, θα πληρώνονται οι τρέχουσες εισφορές. Η εγκύκλιος του Ταμείου ορίζει ότι ο κωδικός αυτός θα αντιστοιχεί σε κάθε Αριθμό Μητρώου Εργοδότη ή Αριθμό Μητρώου Οικοδομικοτεχνικού Έργου και [...]

Groupama
Αλλαγή του τρόπου πληρωμής εισφορών για εργοδότες
ΙΚΑ
Το ΙΚΑ απέστειλε εγκύκλιο στις υπηρεσίες του και ζητά από όλους τους εργοδότες, από 5/09 να έχουν αποκτήσει έναν μοναδικό κωδικό 30 ψηφίων με τον οποίο, μέσω τραπεζών, θα πληρώνονται οι τρέχουσες εισφορές.

Η εγκύκλιος του Ταμείου ορίζει ότι ο κωδικός αυτός θα αντιστοιχεί σε κάθε Αριθμό Μητρώου Εργοδότη ή Αριθμό Μητρώου Οικοδομικοτεχνικού Έργου και θα ονομαστεί “Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών“.

Θα αποδίδεται άπαξ και δεν θα μεταβάλλεται ενώ όλοι οι εργοδότες, περιλαμβανομένου και του Δημοσίου, θα καταβάλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές στα πιστωτικά ιδρύματα με τη χρήση της ταυτότητας αυτής, ανεξαρτήτως μισθολογικής περιόδου εισφορών.

Οι απογεγραμμένοι εργοδότες του ΙΚΑ μπορούν να ενημερωθούν για την Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών που τους αποδόθηκε μέσω του λογαριασμού χρήστη στο διαδικτυακό τόπο του Ιδρύματος. Μάλιστα κατά την υποβολή της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης και μετά την ολοκλήρωση της, με το αποδεικτικό παραλαβής θα ενημερώνονται για τον κωδικό (Τ.Π.Τ.Ε.), ο οποίος τους έχει αποδοθεί και με τον οποίο πρέπει να καταβάλουν τις τρέχουσες εισφορές μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Για τους εργοδότες που θα απογραφούν από τις 5/9/2016 και μετά, η Ταυτότητα πληρωμής θα αποδίδεται και θα γνωστοποιείται με το έντυπο απόδοσης του Αριθμού Μητρώου.

Για τους χρήστες του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος του ΙΚΑ (ΟΠΣ/ΙΚΑ), η εγκύκλιος ορίζει ότι η Ταυτότητα Πληρωμής θα απεικονίζεται στα στοιχεία Μητρώου Εργοδοτών σε ειδικό πεδίο.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι οι τράπεζες, από 05/09/2016 και μετά, θα δέχονται ταμειακές συναλλαγές για καταβολή τρεχουσών εισφορών Κοινών Επιχειρήσεων ή Οικοδομοτεχνικών Έργων μόνο μέσω του εν λόγω 30ψήφιου κωδικού (ανεξαρτήτως μισθολογικής περιόδου εισφορών).

Διευκρινίζεται δε, ότι για τις τρέχουσες εισφορές του ΙΚΑ η Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών είναι ο 30ψηφίος κωδικός, ενώ για τις βεβαιωμένες οφειλές του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) χρησιμοποιείται ο 20ψήφιος αριθμός που αντιστοιχεί στην Ταυτότητα οφειλέτη.

Κατά συνέπεια, όσες τρέχουσες εισφορές καταβληθούν από τις 05/09/2016 και μετά, θα πρέπει να καταβάλλονται μόνο με ΤΠΤΕ (30ψήφιου κωδικού).ιθμού Μητρώου.

Για τους χρήστες του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος του ΙΚΑ (ΟΠΣ/ΙΚΑ), η εγκύκλιος ορίζει ότι η Ταυτότητα Πληρωμής θα απεικονίζεται στα στοιχεία Μητρώου Εργοδοτών σε ειδικό πεδίο.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι οι τράπεζες, από 05/09/2016 και μετά, θα δέχονται ταμειακές συναλλαγές για καταβολή τρεχουσών εισφορών Κοινών Επιχειρήσεων ή Οικοδομοτεχνικών Έργων μόνο μέσω του εν λόγω 30ψήφιου κωδικού (ανεξαρτήτως μισθολογικής περιόδου εισφορών).

Designia
Medifirst

Σχόλια

Φόρτωση...
Imperial Insurance
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121