
Τη δέσμευση ότι θα υπάρξουν σαφείς βελτιώσεις στη διάταξη περί υποχρεωτικής ασφάλισης των νεόδμητων κατοικιών έναντι κινδύνων που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, φέρεται να ανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έναντι των στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς, με τα οποία με τα οποία συναντήθηκε τις τελευταίες μέρες για το θέμα αυτό.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ID, ο υπουργός αναγνώρισε ότι η συγκεκριμένη διάταξη έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης ώστε με την εφαρμογή της να καλύψει πλήρως τα ζητήματα που αφορούν στις ασφαλίσεις κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών.
Όπως έχει ήδη γράψει το ID, υψηλόβαθμα στελέχη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος έθεσαν, προημερών, πέντε ενστάσεις επί της διάταξης όπως ενσωματώθηκε σε σχετικό νομοσχέδιο, οι οποίες αφορούσαν σε ζητήματα σχετικά με τη γεωγραφική κάλυψη, τους κινδύνους για τους οποίους θα εφαρμοστεί, το πλαίσιο εφαρμογής, τη διάρκεια της κάλυψης, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα ελεγχθεί η εφαρμογή της ρύθμισης.
Ανάλογη συνάντηση είχε προ ημερών ο υπουργός και με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος από κοινού με τον γενικό γραμματέα του φορέα, κ. Δημήτρη Γαβαλάκη, έθεσαν ανάλογους προβληματισμούς με αυτούς της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Γιατί αυξάνονται συνεχώς οι φυσικές καταστροφές;

1,2 εκατομμύρια σπίτια στην Αγγλία στο “έλεος” των πλημμυρών

Φυσικές καταστροφές: 1,3 δις ευρώ ασφαλιστικές αποζημιώσεις σε 32 χρόνια

Σε έπιασε βροχή ενώ οδηγείς στο δρόμο; (video)

Οι φυσικές καταστροφές δεν προειδοποιούν

11,8 εκατ. ασφαλιστικές αποζημιώσεις για Adel & Byron

Η. Γαλάνης: Τα διδάγματα από τον Daniel








