
Σημαντική ενίσχυση της θέσης και των μεριδίων της στην ασφαλιστική αγορά πέτυχε η Allianz Ελλάδος το 2009, καταγράφοντας έντονους ρυθμούς ανάπτυξης, όπως και σημαντική κερδοφορία, δραστηριοποιούμενη υπό πραγματικά αντίξοες οικονομικές συγκυρίες, που ήταν ιδιαίτερα έντονες στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Ειδικότερα, βάσει Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, ο Κύκλος Εργασιών της Allianz Ελλάδος αυξήθηκε πέρυσι κατά 12,3%, στα 223,1 εκατ. ευρώ ,από 198,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, με τις Ασφαλίσεις Ζωής να παρουσιάζουν αύξηση κατά 8,9%, στα 119,1 εκατ. ευρώ, και τις Ασφαλίσεις Ζημιών κατά 19,2%, στα 98,7 εκατ. ευρώ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος και CEO της Allianz Ελλάδος, Πέτρος Παπανικολάου, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2009, επεσήμανε ότι «η Allianz αποτελεί αναμφισβήτητα σταθερή διαχρονική αξία στο χώρο των ασφαλίσεων με ιστορία 120 ετών, κατέχοντας σήμερα την πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς σε κύκλο εργασιών και κερδοφορία». «Με τις αρχές, τις αξίες μας και κυρίως τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται, χτίζουμε τη μεγαλύτερη, την ισχυρότερη και ασφαλέστερη χρηματοοικονομική κοινότητα», τόνισε ο κ. Παπανικολάου, για να υπογραμμίσει ότι «η Allianz Ελλάδος επέμεινε και το 2009 σε έντονους ρυθμούς ανάπτυξης, χωρίς να υποβαθμίζει στο ελάχιστο τη στρατηγική της επιδίωξη για μια κερδοφόρα και υγιή πορεία».
Ειδικότερα, το 2009 τα Λειτουργικά Κέρδη της Allianz Ελλάδος κατέγραψαν αύξηση 14,6% σε σχέση με το 2008, παραμένοντας σε υψηλά επίπεδα, στα 13,9 εκατ. ευρώ, όπως και τα Αποτελέσματα Μετά Φόρων, που αυξήθηκαν κατά 33,6%, στα 9,4 εκατ. ευρώ. Η θετική εξέλιξη των Καθαρών Αποτελεσμάτων, όπως εξάλλου και το γεγονός ότι το 2009 ο Δείκτης Φερεγγυότητας ανήλθε στο 161%, επιβεβαίωσαν για μία ακόμη χρονιά την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της Allianz Ελλάδος, να αναπτύσσεται σταθερά σε υγιή και κερδοφόρα βάση. Θετική εξέλιξη είχαν το 2009 και οι Δείκτες Κερδοφορίας της Allianz Ελλάδος στους δύο βασικούς τομείς δραστηριότητάς της. Στον Κλάδο Γενικών Ασφαλειών καταγράφηκε άνοδος των Λειτουργικών Αποτελεσμάτων κατά 10,6%, στα 11 εκατ. ευρώ, με τα Καθαρά Κέρδη να διαμορφώνονται στα 7,3 εκατ. ευρώ, και στον Κλάδο Ζωής το Λειτουργικό Αποτέλεσμα αυξήθηκε κατά 64%, στα 3,3 εκατ. ευρώ, από 2 εκατ. ευρώ το 2008, με αποτέλεσμα τα Καθαρά Κέρδη να ανέλθουν στα 2,5 εκατ. ευρώ.
Αυξημένα κατά 9,2% ήταν πέρυσι και τα Ίδια Κεφάλαια της Allianz Ελλάδος, που διαμορφώθηκαν στα 83 εκατ. ευρώ, έναντι 76 εκατ. ευρώ το προηγούμενο 12μηνο.
Στις Γενικές Ασφάλειες η Allianz Ελλάδος εφάρμοσε και το 2009 με συνέπεια την πολιτική της, που είχε σαν αποτέλεσμα τη διαμόρφωση του δείκτη Combined Ratio (άθροισμα ζημιών και εξόδων) στο 90,7%, όταν στόχος της εταιρείας ήταν να μην ξεπεράσει το 91,1%, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της κερδοφορίας. Ο Δείκτης Ζημιών διαμορφώθηκε στο 61,2% και ο Δείκτης Εξόδων στο 29,5%.
Ειδικότερα, ο Δείκτης Ζημιών του Κλάδου Αυτοκινήτων αυξήθηκε στο 67,8%, από 64,1% το 2008, ενώ η συνολική Αποθεματοποίηση ανήλθε στο 198,6% επί των δεδουλευμένων ασφαλίστρων. Στους Κλάδους Περιουσίας και Γενικών Ατυχημάτων ο Δείκτης Ζημιών κρατήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, στο 41,9%.
Αναφερόμενος στις αλλαγές που θα επέλθουν στην εποπτεία της Ασφαλιστικής Αγοράς, ο CEO της Allianz Ελλάδος Πέτρος Παπανικολάου δήλωσε τα εξής:
«Ο Όμιλος Allianz ενισχύει τη θέση του στην Ελλάδα, σε μια δύσκολη αγορά, όπου η σταθερότητα και άρα η σχέση εμπιστοσύνης που ο θεσμός τον οποίο υπηρετούμε εμπνέει εξαρτώνται απόλυτα από τον υγιή ανταγωνισμό και κατά συνέπεια από μια αυστηρή, συνεπή, αλλά και αδιάλειπτη Εποπτεία. Αναμένουμε από την Τράπεζα της Ελλάδος, το νέο εποπτικό φορέα, να αντιμετωπίσει άμεσα, δίκαια και αποτελεσματικά όλες τις παθογένειες που ταλαιπωρούν την αγορά μας για δεκαετίες, ώστε να μη βρίσκονται ασφαλισμένοι στο δρόμο και “δυστυχείς” πελάτες να καλούνται να επιβαρυνθούν τα κόστη της ανεπαρκούς εποπτείας και ο θεσμός να ασκήσει επιτέλους το ρόλο του σε όφελος της Ελληνικής κοινωνίας».
Σχόλια

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Ασφάλιση υγείας: Τι έδειξε η «ακτινογραφία» για τις αυξήσεις
Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η Allianz επενδύει στη νέα γενιά

Έξι «plus» για την Εθνική από τη συμμαχία με την Allianz

Η Εθνική Τράπεζα αποκτά το 30% της Allianz Ελλάδος

+15.000 επιχειρηματικές αφερεγγυότητες διεθνώς το 2026-2027

6 ασφαλιστικές στη λίστα Fortune Greece 100

Συναντήσεις του Δικτύου Πωλήσεων της Allianz σε όλη την Ελλάδα

Allianz: Σημαντική αύξηση στις ευθύνες στελεχών που σχετίζονται με την κυβερνοασφάλεια


















