
Με κέρδη 5,8 εκατ. ευρώ στο σύνολο των δραστηριοτήτων της και με αυξημένο κύκλο εργασιών 143,8 εκατ. ευρώ έκλεισε η Allianz Ελλάδος το 9μηνο του 2008, πετυχαίνοντας τους υψηλούς στόχους της φετινής χρονιάς, παρά τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.
Η θυγατρική του ομίλου Allianz στην Ελλάδα, στηριζόμενη στην πολιτική των σταθερών αξιών και των συντηρητικών τοποθετήσεων, αντιμετωπίζει επιτυχώς τις συνέπειες του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος, διατηρώντας τον πήχη των προσδοκιών της στα επίπεδα που είχε εξαρχής ορίσει για την τρέχουσα χρήση.
Στο πλαίσιο αυτό, βάσει Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, η Allianz Ελλάδος στο 9μηνο του 2008 εμφάνισε καθαρά μετά φόρων κέρδη 3,9 εκατ. ευρώ από τη δραστηριότητα Γενικών Ασφαλίσεων, 1,7 εκατ. ευρώ από τη δραστηριότητα Ζωής και 0,2 εκατ. ευρώ από άλλες δραστηριότητες.
Η παραγωγή ασφαλίστρων Ατομικών Συμβολαίων Ζωής παρουσίασε αύξηση 5%, οι Ομαδικές Ασφαλίσεις 7% και η παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου Αυτοκινήτου 11%. Η παραγωγή Γενικών Ασφαλίσεων ανήλθε στα 60,4 εκατ. ευρώ και η δραστηριότητα Ζωής στα 78,5 εκατ. ευρώ.
«Η συμβολή της Allianz Ελλάδος στο κερδοφόρο αποτέλεσμα του ομίλου Allianz, το οποίο ανήλθε στα 6,5 δισ. ευρώ στο 9μηνο του 2008, δεν αποτελεί μόνο δείγμα ευρωστίας και φερεγγυότητας, αλλά απόδειξη συνέπειας και συντηρητικής διαχείρισης, που διασφαλίζει όλους εκείνους που μας έχουν εμπιστευτεί τις πιο σημαντικές ανάγκες της ζωής τους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος & CEO της Allianz Ελλάδος Πέτρος Παπανικολάου σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα.
Κατά το 9μηνο του 2008 η Allianz Ελλάδος βελτίωσε περαιτέρω τις επιδόσεις της στον κλάδο Γενικών Ασφαλειών, με τον κρίσιμο δείκτη Combined Ratio να υποχωρεί στο 91,2% από 91,4% το 2007, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της κερδοφορίας. Ο Δείκτης Ζημιών διαμορφώθηκε στο 59,4% και ο Δείκτης Εξόδων στο 31,8%, ενώ, ειδικότερα, ο Δείκτης Ζημιών του κλάδου Αυτοκινήτων μειώθηκε στο 63,3% από 64,6% το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Τέλος, ο δείκτης αποθεματοποίησης του κλάδου Αυτοκινήτων έφτασε στο 223,8%, ως ποσοστό επί των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων, από 236,9% την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ο δείκτης Αποθεματοποίησης Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτου κυμάνθηκε στο 336,8% από 355,47% πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα.
Στις συμπληρωματικές καλύψεις του Κλάδου Ζωής, Ατυχημάτων και Υγείας ο δείκτης Ζημιών διαμορφώθηκε στο 63% και το ποσοστό εξόδων της δραστηριότητας Ζωής στο 23,7%.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η Εθνική Τράπεζα αποκτά το 30% της Allianz Ελλάδος

+15.000 επιχειρηματικές αφερεγγυότητες διεθνώς το 2026-2027

6 ασφαλιστικές στη λίστα Fortune Greece 100

Συναντήσεις του Δικτύου Πωλήσεων της Allianz σε όλη την Ελλάδα

Allianz: Σημαντική αύξηση στις ευθύνες στελεχών που σχετίζονται με την κυβερνοασφάλεια

Η νέα Allianz μιλά τη “γλώσσα” της ελληνικής αγοράς

Allianz: Έμφαση στην επανακατάρτιση και την αναβάθμιση δεξιοτήτων

















