
Ο τουρισμός – ειδικά μετά την πανδημία – και η τάση των digital nomads (ατόμων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να εργάζονται από οπουδήποτε στον κόσμο) έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε έναν από τους πιο «hot» προορισμούς στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως, τόσο για διακοπές όσο και για εργασία εξ αποστάσεως.
Η έντονη ζήτηση για καταλύματα και η ποικιλία επιλογών σύντομης διαμονής, σε συνδυασμό με την «άνθηση» του κλάδου της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης ακινήτων – κυρίως λόγω νέων επιχειρήσεων που δίνουν τη δυνατότητα στον κάθε ιδιοκτήτη να εκμεταλλευτεί εμπορικά το ακίνητό του – έχουν μετατρέψει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες από συμπληρωματικό εισόδημα σε επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ένας σχετικά «νέος», αναδυόμενος τομέας του τουρισμού, ο οποίος σύμφωνα με στοιχεία του 2022 είχε έσοδα 700 εκατ. ευρώ από 155.000 επαγγελματίες ιδιοκτήτες ακινήτων.
Το εντυπωσιακό είναι ότι πριν περίπου 10 χρόνια, ο συγκεκριμένος τομέας ήταν σχεδόν ανύπαρκτος, με τα ακίνητα που ήταν διαθέσιμα μέσω της πιο γνωστής πλατφόρμας βραχυπρόθεσμης ενοικίασης (Airbnb) να αριθμούν περίπου 700 «οικοδεσπότες».
Δημοφιλή
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ 23 – 27 Μαρτίου
Σχόλια
Δημοφιλή
Newsletter
Λάβετε τα τελευταία νέα στο email σας
Σχετικά Άρθρα

ERGO: Σταθερός σύμμαχος στη νέα εποχή της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Ο χάρτης των ασφαλισμένων κατοικιών στην Ελλάδα

Στα 40 εκατ. έφτασε η έκπτωση επί του ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες

Στο 18,2% το ποσοστό ασφαλιστικής κάλυψης των κατοικιών

Αγορά σπιτιού με δάνειο: Τι καλύπτει (και τι όχι) η υποχρεωτική ασφάλιση

Πώς να ασφαλίσετε σωστά το σπίτι σας

Μικρός αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων χάνει την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ στην τροποποιητική δήλωση






