

Η ΕΚΤ ζήτησε από τους μεγάλους τραπεζικούς ομίλους της Ευρωζώνης, τους οποίους εποπτεύει άμεσα, να καταρτίσουν λεπτομερή σχέδια, για την πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Η ΕΚΤ έχει στείλει, επίσης, επιστολές στις τράπεζες που έχουν υψηλή έκθεση στη Βρετανία ζητώντας να μάθει πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση ενός μεγάλου σοκ στις αγορές (το βρετανικό ινστιτούτο NIESR π.χ. έκανε χθες λόγο για βουτιά της στερλίνας κατά 20% εάν οι κάλπες βγάλουν Brexit) και αν σκοπεύουν να κάνουν αλλαγές στα επιχειρηματικά τους μοντέλα.
Στέλεχος μεγάλης γερμανικής τράπεζας είπε ότι η ΕΚΤ ζήτησε στοιχεία για την ευρύτερη έκθεση της τράπεζας στη Βρετανία σε σχέση με τα χαρτοφυλάκια χορηγήσεων, ομολόγων και μετοχών και φυσικά για τις συναλλαγές της σε στερλίνες.
Σχόλια

Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
AI Act, Marketing και ο ρόλος της ασφάλισης
Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
VIP Τριήμερο επιβράβευσης στο Costa Navarino για τους συνεργάτες της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής
Festival Alzheimer 2026: 26 & 27 Σεπτεμβρίου στο Φάρο ΚΠΙΣΝ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η ασφάλιση αναδεικνύεται μέσα από την ανάγκη για ανθεκτικότητα

ΣΥΑΕ : ΣΣΕ 2025-2027 Διευκρινίσεις για βασικούς μισθούς και πολυετίες

Ανακοίνωση της ΕΣΑΠΕ για την απώλεια της Χρ. Παπαδοπούλου

Η GAN Direct σε διαδικασία εισόδου στην ελληνική αγορά

Ευρώπη Holdings: Πράσινο φως στη συγχώνευση με την Credia Bank - Ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα

Η γιορτή του Ασφαλιστικού Συμβούλου: 4 δυνάμεις που κάνουν τη διαφορά

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Κάνε Follow. Κάνε Like. Κέρδισε!


















