
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφαλειών CEA καλωσόρισε τη μελέτη που εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πιο συγκεκριμένα την Ομάδα Οικονομικής Επίβλεψης με προεδρεύοντα τον Jacques de Larosière.
«Καλωσορίζουμε αυτή τη μελέτη από την Ευρώπη, που ασχολείται με τις υπηρεσίες επιτήρησης της οικονομίας, τις οποίες θεωρούμε ιδιαίτερα χρήσιμες δεδομένης της παρούσης οικονομικής κρίσης», δήλωσε ο Tommy Persson, Πρόεδρος της CEA.
«H CEA δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη με την πρόταση της ομάδας του De Larosière με την κωδική ονομασία «Solvency II», σύμφωνα με την οποία θα δημιουργηθεί ένα κατάλληλο νομοθετικό και λειτουργικό πλαίσιο για τους ασφαλιστές της Ευρώπης και θα υιοθετηθεί από όλους ως το Μάιο του 2009». Η CEA πιστεύει ότι η συνεργασία επιτελών σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ακόμη ατελής και ότι το «Solvency II» είναι το κατάλληλο εργαλείο για να διευθετηθούν τα ζητήματα του λειτουργικού πλαισίου της ασφαλιστικής αγοράς. Αν το «Solvency II» υιοθετηθεί χωρίς ιδιαίτερες διαπραγματεύσεις και πισωγυρίσματα, έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα διεθνές πρότυπο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι η πρώτη περιοχή παγκοσμίως που θα φέρει αντιμέτωπους τους ασφαλιστές με την οικονομική πραγματικότητα.
«Η CEA θα αναλύσει τώρα διεξοδικά τις προτάσεις της Ομάδας με έμφαση στην πρόταση για δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ασφαλιστικής Αρχής», συμπλήρωσε ο Persson.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εθνική Ασφαλιστική: Υπογραφή 3ετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Η θέση της ΕΑΔΕ για το δικαίωμα συμβολαίου

Deal της Εθνικής Ασφαλιστικής για την πώληση τριών ακινήτων ύψους 38,645 εκατ. ευρώ

Τα κέρδη που αναμένονται από το deal CrediaBank - Ευρώπη

Φυσικές καταστροφές: 4πλάσιο το κενό προστασίας στην Ελλάδα

H ιδιωτική ασφάλιση μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας

Συγχώνευση με απορρόφηση της Ευρώπη Holdings από την Credia
















