Eurolife

Δημόσια πρόταση της ΕΤΕ για την Eurobank

Στην επίσημη δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της Eurobank προχώρησε χθες η Εθνική Τράπεζα. Οι μέτοχοι της Eurobank θα έχουν χρονικό περιθώριο να ανταποκριθούν στην πρόταση της ΕΤΕ, έως τις 15 Φεβρουαρίου. Έως και τις 19 Φεβρουαρίου, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης και οι νέες μετοχές της ΕΤΕ εκτιμάται ότι θα διαπραγματεύονται στο [...]

Ethniki

ETEΣτην επίσημη δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της Eurobank προχώρησε χθες η Εθνική Τράπεζα. Οι μέτοχοι της Eurobank θα έχουν χρονικό περιθώριο να ανταποκριθούν στην πρόταση της ΕΤΕ, έως τις 15 Φεβρουαρίου. Έως και τις 19 Φεβρουαρίου, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης και οι νέες μετοχές της ΕΤΕ εκτιμάται ότι θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α., στις 27 Φεβρουαρίου.

Η δημόσια πρόταση προβλέπει αναδιάρθρωση δικτύου με «λουκέτο» στο τουλάχιστον 20% των καταστημάτων στην εγχώρια αγορά και του 25% των καταστημάτων στις ξένες αγορές, όπου έχουν παρουσία και οι δύο τράπεζες. Δηλαδή, από τα περίπου 915 καταστήματα του νέου ομίλου στην Ελλάδα, θα κλείσουν περίπου 185 καταστήματα, ενώ από τα συνολικά 2.000 ΑΤΜs, θα εξαφανιστούν τα 400. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής, περίπου το 1/3 των εργαζομένων σε αυτά τα καταστήματα θα κληθεί να αποχωρήσει, ενώ στόχος είναι να υιοθετηθούν προγράμματα εθελουσίας εξόδου ή πρόωρης συνταξιοδότησης. Επιπλέον, η νέα Εθνική θα εξετάσει και συγχωνεύσεις θυγατρικών των δύο ομίλων με ομοειδείς δραστηριότητες. Σύμφωνα με το πληροφοριακό δελτίο της ΕΤΕ, το 40% των πελατών της Eurobank είναι και πελάτες της ΕΤΕ, ενώ υπάρχει περί το 80% επικάλυψη του δικτύου καταστημάτων της Eurobank με αυτό της ΕΤΕ.

Η διοίκηση της ΕΤΕ στοχεύει σε συνέργειες της τάξης των 570 εκατ. ευρώ ετησίως, μετά το 2015.

Mega Brokers
Atladiki

Σχόλια

Φόρτωση...
Cover Insurance
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121