
Από την «τεχνική» στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας περνά από σήμερα η 31χρονη Έφη Αχτσιόγλου.
Και αυτό γιατί από διευθύντρια του γραφείου του απερχόμενου Υπουργού Εργασίας, κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, η κ. Αχτσιόγλου γίνεται η νέα Υπουργός Εργασίας.
Έτσι, η νέας Υπουργός θα βρεθεί πολιτικά αντιμέτωπη με όσα έχουν θεσπιστεί στο Ασφαλιστικό ή ετοιμάζονται να θεσπιστούν στο Εργασιακό και στην Πρόνοια και τα οποία έχουν τη δική της «τεχνική» σφραγίδα, μιας και η ίδια συμμετείχε σε όλες τις φάσεις της διαπραγμάτευσης και της προετοιμασίας των παραπάνω ανατροπών, συντελεσμένων ή επερχόμενων.
Άρα η κ. Αχτσιόγλου είναι, όχι μόνο συνυπεύθυνη για ό,τι έχει γίνει ή μέλλει να γίνει στο Ασφαλιστικό, στο Εργασιακό και στην Πρόνοια, αλλά είναι προφανώς και ενήμερη.
Έτσι δεν έχει κανένα λόγο να «ενημερωθεί», όπως συμβαίνει συνήθως με κάθε νέο Υπουργό.
Εξάλλου, εντός της εβδομάδας θα έχει το πρώτο «κρας τεστ» της ως Υπουργός με τα ανώτατα κλιμάκια των θεσμών μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τα κλιμάκια διά ζώσης.
Μάλιστα, η κ. Αχτσιόγλου θα έρθει σε επαφή με τους θεσμούς, έχοντας στο χαρτοφύλακά της, τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης περί επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον κατώτατο μισθό, κάτι που οι θεσμοί δεν δέχονται επ’ ουδενί.
Και όχι μόνο αυτό, αν η κ. Αχτσιόγλου επιχειρήσει να «τραβήξει το σκοινί» στο Εργασιακό, επιμένοντας στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τότε οι θεσμοί και προπαντός το ΔΝΤ αναμένεται να «τραβήξουν» και πάλι το «σκοινί» του Ασφαλιστικού, ενώ παραμένει στα χέρια τους το «ατού» της μείωσης του αφορολόγητου με στόχο τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Και όλα αυτά ενώ η κ. Αχτσιόγλου θα πρέπει να ετοιμάζει για το 2017 τη νέα περικοπή στο ΕΚΑΣ, την ενοποίηση των ταμείων κύριας ασφάλισης, τον επαναϋπολογισμό των κύριων συντάξεων και την επιβολή του διπλού ασφαλιστικού χαρατσιού στο εισόδημα των επαγγελματιών και των αγροτών.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση

Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης

Στρατηγική συνεργασία NAK Insurance Brokers & Terra Pindus

Πασχαλινό Bazaar με κοινωνικό αποτύπωμα στα γραφεία της Groupama







