
Την ετήσια στατιστική έκθεση για την ασφαλιστική αγορά το 2022 δημοσίευσε η ΕΑΕΕ. Όπως αναφέρει σχετικά η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, Ελίνα Παπασπυροπούλου “το 2022 ήταν ακόμη μία χρονιά διαδοχικών κρίσεων.
Η συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση, ο υψηλός πληθωρισμός, οι διογκούμενες ζημιές από φυσικές καταστροφές και η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας διαμόρφωσαν κλίμα αυξημένης αβεβαιότητας σε ολόκληρη την υφήλιο.
Παρά τις προκλήσεις η ελληνική οικονομία πέτυχε ρυθμό ανάπτυξης 5,6% σημαντικά μεγαλύτερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου, χάρη κυρίως στην εξαιρετική πορεία του τουρισμού την προηγούμενη χρονιά.
Στα αξιοσημείωτα στοιχεία του 2022 συγκαταλέγονται η ολοκλήρωση της αποπληρωμής του δανείου της χώρας από το ΔΝΤ, η εκταμίευση μέρος πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και η υποχώρηση της ανεργίας στο 11,6%.
Ανοδικά κινήθηκε η ασφαλιστική αγορά το 2022. Η συνολική παραγωγή αυξήθηκε κατά 4,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος ανερχόμενη στα 4,99 δις ευρώ. Οι ασφαλίσεις ζημιών αυξήθηκαν κατά 6,6% και οι ζωής κατά 2,4% ”.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια ΕΣΑΠΕ

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ με τα "ανοιχτά" επαγγελματικά ταμεία

Πρωτοβουλία ανοιχτού διαλόγου 3 πολιτικών και ασφαλιστικής αγοράς από το ΕΕΑ

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη

EEAE και ΕΑEΕ ενισχύουν τη θεσμική τους συνεργασία

Ζητούμενο η θεσμική αναγνώριση των ασφαλιστικών επενδυτικών προϊόντων

Οι φυσικές καταστροφές αλλάζουν τον χάρτη της ασφάλισης


















