
Ήταν που δεν θα… «άνοιγε» ξανά το Ασφαλιστικό. Το σχέδιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου, προβλέπει εννιά αλλαγές στο ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από 12/5/2016. Συγκεκριμένα, ζητούν:
- Αναθεώρηση του τύπου υπολογισμού των εφάπαξ
- Υπολογισμό των αιτήσεων για επικουρικές που κατατέθηκαν το 2014 με βάση το νέο συντελεστή αναπλήρωσης (0,45).
- Κατάργηση (και όχι μείωση, όπως επιθυμεί το Υπ. Εργασίας) του ΕΚΑΣ και για τους συντριπτικά περισσότερους εναπομείναντες χαμηλοσυνταξιούχους δικαιούχους τους από 1.1.2017.
- Επανϋπολογισμό των ήδη καταβαλλομένων κύριων συντάξεων με βάση τις νέους παραμέτρους των ενιαίων κανόνων μέχρι το Δεκέμβριο του 2017 (αν και η σχετική υπουργική απόφαση προέβλεπε μέχρι Σεπτέμβριο του 2017).
- Εναρμόνιση των κανόνων παροχή των αναπηρικών και προνοιακών συντάξεων χωρίς να αυξάνονται οι δαπάνες.
- Απόδοση παροχών από τα συνταξιοδοτικά ταμεία με βάση παλιότερες εισφορές με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο.
- Ορισμός της βάσης υπολογισμού των εισφορών των αυταπασχολουμένων, μετά την αφαίρεση των καθαρών δαπανών και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.
- Εφαρμογή των ενοποιήσεων των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης με εξαίρεση της προνοιακές λειτουργίες του ΟΓΑ, τις χρηματοπιστωτικές λειτουργίες του ΤΣΜΕΔΕ και της μη συνταξιοδοτικές λειτουργίες του ΝΑΤ μέχρι τον Μάρτιο του 2017.
- Μείωση του προσωπικού στον ΕΦΚΑ κατά τουλάχιστον 20%.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εθνική: Προς τετραπλασιασμό του bancassurance με την Allianz

Η Εθνική Τράπεζα αποκτά το 30% της Allianz Ελλάδος

Anytime: Ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία

ΕΑΔΕ - BIPAR: 6 παρεμβάσεις στους ευρωβουλευτές για τα PEPP

Intracom: Κερδοφορία και είσοδος στις ασφαλίσεις το 2025

Η Πρόεδρος της EIOPA, P. Hielkema στο NatCat Summit

Διψήφια αύξηση παραγωγής και ενίσχυση κερδοφορίας για την Υδρόγειο

















