
Υψηλή κερδοφορία εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει στο τέλος του έτους η Εθνική Ασφαλιστική, η οποία ήδη έκλεισε το εννεάμηνο του 2017 με ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αυξημένα κατά περίπου 89% στα 63,4 εκατ. ευρώ και με αυξημένη παραγωγή κατά 12% στα 449 εκατ. ευρώ.
του Πλάτωνα Τσούλου
Πληροφορίες του ID αναφέρουν ότι, στην εκπνοή του 12μήνου η εταιρεία θα εμφανίζει καθαρή ενοποιημένη προ φόρων κερδοφορία της τάξης των 70 εκατ. ευρώ, ενισχυμένη τόσο από την αναπτυξιακή της πορεία, όσο και από έκτακτα κέρδη της τρέχουσας χρήσης.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες το καθαρό αποτέλεσμα της Εθνικής Ασφαλιστικής ενδέχεται να ενισχυθεί περαιτέρω – εκτάκτως, στο βαθμό που έως το τέλος του έτους η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφανθεί για την υπόθεση της Audatex και η ετυμηγορία της είναι θετικότερη για την εταιρεία από ότι αυτή που είχε εκδοθεί το 2009.
Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν τότε, σε τέσσερις ασφαλιστικές εταιρείες, είχαν ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ (για την Εθνική ήταν 13,6 εκατ. ευρώ). Η Επιτροπή είχε διαπιστώσει την από κοινού διαμόρφωση ενιαίας τιμής αμοιβής εργατοώρας μέσω της Audatex Hellas AE, για επισκευές οχημάτων.
Η εν λόγω υπόθεση είχε καταπέσει στα διοικητικά δικαστήρια μετά από προσφυγή των εταιρειών, με αποτέλεσμα η Ανεξάρτητη Αρχή να την επανεξετάσει. Κύκλοι της αγοράς θεωρούν ότι αυτή τη φορά η έκβαση της υπόθεσης θα είναι θετικότερη και για τις τέσσερις ασφαλιστικές.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Σε συνεχή ανοδική τροχιά η Επιθεώρηση Χ. Χρυσολόγου

MDRT: "Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας"

Η Εθνική Ασφαλιστική στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας

Ακίνητα €43,4 εκατ. προς πώληση από την Εθνική Ασφαλιστική

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

6 ασφαλιστικές στη λίστα Fortune Greece 100

Tο νέο ΔΣ στην Εθνική Ασφαλιστική – Δηλώσεις Γ. Κώτσαλου & Δ. Μαζαράκη


















