
«Oυδείς ανέμενε τα επόμενα μέτρα για το χρέος σε αυτήν τη φάση. Όλοι γνωρίζαμε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα εξειδικεύονταν στο τέλος του προγράμματος, το 2018», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του στην 21η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση του Economist αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, στον απόηχο της τελευταίας απόφασης του Eurogroup για την Ελλάδα.
Πρόσθεσε δε πως δεν υπήρχε η προσδοκία ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να «ξεκλειδώσουν» τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ: «Αυτή είναι μία απόφαση την οποία θα λάβει μόνη της η ΕΚΤ».
Σε κάθε περίπτωση, χαρακτήρισε το QE επιθυμητό αλλά όχι και πανάκεια για την επιστροφή στις αγορές, τονίζοντας ότι αυτή θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις και στους δημοσιονομικούς στόχους.
Ο κ. Χουλιαράκης μίλησε για την ανάγκη μείωσης των φορολογικών βαρών μεσοπρόθεσμα, και ανέδειξε ως προτεραιότητα τη διαμόρφωση ενός φιλοεπιχειρηματικού περιβάλλοντος. «Χρειάζεται ιδιοκτησία όσων έχουν επιτευχθεί έως σήμερα», υπογράμμισε ο κ. Χουλιαράκης, καταλήγοντας: «δεν είμαστε μακριά από το να επιτύχουμε τους στόχους μας».
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΕΕΑ: «Η ακρίβεια «γονατίζει» την κοινωνία»

H Πειραιώς συμμετέχει στο πιλοτικό ψηφιακό ευρώ

Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο: ο εξελισσόμενος ρόλος της εταιρικής διακυβέρνησης

ΕΚΠΑ: Δωρεά 160 εκατ.ευρώ από τις τράπεζες

Ν. Ανδρουλάκης στο ΕΕΑ: Επτά παρεμβάσεις για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχείρησης

ΕΕΑ: Αίτημα προς τον ΥπΟικ για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Απάντηση της ΤτΕ σε εξώδικη δήλωση φορέων



















