
Τις αλλαγές που ετοιμάζει στην ψηφιακή κάρτας εργασίας διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, κος Άδωνις Γεωργιάδης.
Συγκεκριμένα, ανέφερε πως “η υποχρεωτική προαναγγελία των υπερωριών στην «ΕΡΓΑΝΗ» γίνεται για να μπορούν οι εργαζόμενοι να πληρώνονται τις υπερωρίες τους σωστά.
Η ψηφιακή κάρτα ως εργαλείο προφανώς μπορεί και καταγράφει τις υπερωρίες πολύ καλύτερα από ότι η προαναγγελία, γιατί είναι σε πραγματικό χρόνο, ενώ η προαναγγελία έχει πρώτον, βάρος για την επιχείρηση και δεύτερον, μπορεί για διαφόρους λόγους να μην τηρηθεί αυτό το πρόγραμμα και μετά να υπάρχουν λάθη και διορθώσεις.
Άρα, τι λέμε εδώ; Λέμε ότι αν μία επιχείρηση αποφασίσει να επιλέξει την ψηφιακή κάρτα εργασίας, θα καταγράφεται με ακρίβεια δευτερολέπτου ο χρόνος εργασίας όλων των εργαζομένων, άρα θα πληρώνονται στο ακέραιο οι υπερωρίες τους».
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η ιατρική ακριβείας θεμέλιο της σύγχρονης καρδιαγγειακής ιατρικής

Συνέργεια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία, προς όφελος των πολιτών

Διαθέσιμος από σήμερα ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας

Στο τέλος του 2025 θα έχει ολοκληρωθεί ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας

Ψηφίστηκε το ν/σ του Υπ. Υγείας «Αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Τραύματος»

Τα μέτρα του Υπουργού Υγείας για τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Σε τροπολογία του ΠΑΣΟΚ προτάσεις για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας
















