ERGO

Τα μέτρα του Υπουργού Υγείας για τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025, σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας,  με θέμα τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Άρης Αγγελής, η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη και εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας [...]

Sofos Insurance
Τα μέτρα του Υπουργού Υγείας για τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025, σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας,  με θέμα τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Άρης Αγγελής, η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη και εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Pharma Innovation Forum Greece (PIF) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε (οn camera):

«H σημερινή μας συζήτηση δεν είναι αποτέλεσμα του χθεσινού περιστατικού, αλλά ήταν προγραμματισμένη να γίνει. Λόγω όμως και του χθεσινού περιστατικού συμφωνήσαμε σήμερα στα εξής:

  • Πρώτον, ο ΕΟΠΥΥ προσλαμβάνει με μπλοκ παροχής υπηρεσιών 20 φαρμακοποιούς, μέσα στα επόμενα 24ωρα, για να ενισχύσει τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ που έχουν πρόβλημα και να επιταχυνθεί η εξυπηρέτηση των ασθενών.
  • Δεύτερον, από σήμερα μετακινούμε σε άλλους κόμβους που έχουμε ορίσει (βλ. ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ) τα φάρμακα 1Α που είναι για νοσοκομειακή χρήση έτσι ώστε να μην συμπίπτουν οι εκτελέσεις αυτών των συνταγών που είναι μαζικές με τον κόσμο  που περιμένει στην ουρά. Αυτό θα μειώσει περίπου την καθημερινή κίνηση στα μεγάλα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ κατά 10%.
  • Τρίτον, έχουμε συμφωνήσει μεταξύ της βιομηχανίας, του ΕΟΠΥΥ και των φαρμακείων ένα γενικό περίγραμμα του πως θα μπορούσε ένα κομμάτι των εκτελούμενων συνταγών από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, εφόσον το επιθυμεί ο ασθενής, να μεταφερθούν σε ιδιωτικά φαρμακεία.  Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να δώσουμε το ακριβές χρονοδιάγραμμα καθόσον θα πρέπει να προηγηθεί και μια εσωτερική κυβερνητική συζήτηση για το πώς θα γίνει σωστή επιμέτρηση του κόστους.

Προσδοκώ ότι το τελικό σχέδιο θα είναι έτοιμο σε περίπου 10 μέρες από σήμερα. Αλλά η γενική εικόνα και η γενική ιδέα έχει τεθεί σε σωστές βάσεις και  υπάρχει πλέον ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας μεταξύ ΕΟΠΥΥ, βιομηχανίας και φαρμακείων. Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες.  Τονίζω ότι όλο μας το σχέδιο για τη μείωση της ταλαιπωρίας στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν σημαίνει κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ. Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Η συζήτηση αφορά τη δυνατότητα και ενός εναλλακτικού δρόμου προμήθειας ορισμένων φαρμάκων υψηλού κόστους μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων».

Carglass

Σχόλια

Φόρτωση...
Cover Insurance
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121