

Σε αχαρτογράφητα νερά θα βρεθούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία εάν στις 23 Ιουνίου οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ της απόσχισής τους από την ΕΕ. Σύμφωνα με τον Henri De Castries, Διευθύνοντα Σύμβουλο της AXA SA, η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ είναι «εξαιρετικά πιθανό να συμβεί» και στην περίπτωση αυτή οι επενδυτές θα βρεθούν σε «τοπίο αβεβαιότητας».
Σε δηλώσεις που έκανε σε συνέδριο στο Παρίσι ο Henri De Castries, διευθύνων σύμβουλος της AXA SA, επισήμανε ότι καμία από τις δύο πλευρές –Βρετανία και ΕΕ- δεν είναι προετοιμασμένες για τις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν εάν στις 23 Ιουνίου οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ της αποχώρησής τους από την Ευρώπη. «Τα πράγματα δεν θα είναι απλά ακόμα και αν παραμείνουν και αυτό έχει υποτιμηθεί από πολύ κόσμο», καθώς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα ερμηνευτεί διαφορετικά από κάθε πλευρά.
Ο Henri De Castries – που αποχωρεί από το γαλλικό όμιλο στις αρχές του Σεπτεμβρίου- είναι από τα λίγα στελέχη που μίλησαν ανοιχτά σχετικά με την πιθανότητα μιας βρετανικής ψηφοφορίας για την έξοδο από την ΕΕ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι εάν η Βρετανία αποχωρήσει μπορεί «να επιταχυνθεί η διάλυση της ΕΕ».
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η ασφάλιση αναδεικνύεται μέσα από την ανάγκη για ανθεκτικότητα

ΣΥΑΕ : ΣΣΕ 2025-2027 Διευκρινίσεις για βασικούς μισθούς και πολυετίες

Η GAN Direct σε διαδικασία εισόδου στην ελληνική αγορά

Ευρώπη Holdings: Πράσινο φως στη συγχώνευση με την Credia Bank - Ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα

Η γιορτή του Ασφαλιστικού Συμβούλου: 4 δυνάμεις που κάνουν τη διαφορά

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Κάνε Follow. Κάνε Like. Κέρδισε!

Πλειοδοτικός διαγωνισμός για 8 ακίνητα από το Επικουρικό



















