
Η Εθνική Ασφαλιστική ανακοινώνει ότι υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με την Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company («Τράπεζα Κύπρου») για τη μεταβίβαση του συνόλου (100%) των μετοχών της θυγατρικής της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου) ΛΙΜΙΤΕΔ (η «Συναλλαγή»).
Το συνολικό τίμημα της Συναλλαγής ανέρχεται σε €29,5 εκατομμύρια. Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, οι οποίες αναμένονται να ολοκληρωθούν εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2025.
Η Συναλλαγή είναι πλήρως εναρμονισμένη με την ευρύτερη στρατηγική της Εθνικής Ασφαλιστικής και εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της εταιρείας, με έμφαση την εστίασή της στην Ελλάδα, μία αγορά με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης. Παράλληλα, η Συναλλαγή θα επιτρέψει στην Εθνική Ασφαλιστική να επικεντρώσει τους πόρους και τις δυνάμεις της στην υλοποίηση του δυναμικού μετασχηματισμού της και στην ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στην ελληνική αγορά.
Η ALPHACAP Partners Limited ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ η Georgiades & Pelides LLC ως νομικός σύμβουλος.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Εκδήλωση για τα 40 χρόνια ΕΣΑΠΕ
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Έξι κορυφαίες διακρίσεις για την Εθνική Ασφαλιστική

Στρατηγικός πυλώνας της Εθνικής το εταιρικό δίκτυο

Επένδυση στην ανθεκτικότητα: Το μήνυμα της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Natcat Summit

Η Πειραιώς, το bancassurance, και η υπεραξία του agency της ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλιστικής

Ανάγκη για νέα κουλτούρα πρόληψης και ανθεκτικότητας

H οικονομία των φυσικών καταστροφών

Ο Δ. Μαζαράκης, αντιπρόεδρος της ΕΑΕΕ στο NatCat Summit


















