

Η αφομοίωση των τεχνολογικών εξελίξεων από τους ασφαλιστές Νομικής Προστασίας και η προσαρμογή του κλάδου στην ψηφιακή τεχνολογία, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, στο Συνέδριο του RIAD* που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά με την παρουσία ασφαλιστών Νομικής προστασίας από όλο τον κόσμο.
Στο συνέδριο συμμετείχε η Νάντια Σταυρογιάννη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της D.A.S. Hellas, η οποία ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του RIAD είχε ενεργή συμβολή τόσο στη συνεδρίαση όσο και σε επιμέρους εργασίες που πλαισίωσαν το φετινό συνέδριο.
Το συνέδριο RIAD Congress 2016 ασχολήθηκε με τις επιδράσεις που έχει στη Δικαιοσύνη η παγκόσμια εξέλιξη της ψηφιοποίησης των δεδομένων (data digitalization/ big data) η οποία μεταξύ άλλων μπορεί να συμβάλλει σε: ευκολότερη πρόβλεψη του αποτελέσματος δικαστικών διενέξεων, και σε καινοτόμες ιδέες στην παροχή υπηρεσιών Νομικής Προστασίας.
Επίσης, συζητήθηκαν oι ευκαιρίες και οι προσκλήσεις που διαμορφώνονται για τις ασφαλίσεις Νομικής Προστασίας σε συνδυασμό με τις εξελίξεις που αφορούν: στην αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων (big data), στην ανάπτυξη των social media και στην εμφάνιση νέων μορφών επιχειρήσεων που εντάσσονται στην κατηγορία των sharing economy .
Ακόμα στο φετινό RIAD έγινε συνολική αναφορά στον επηρεασμό του συνόλου του Νομικού Τομέα (και της Νομοθεσίας), από την ψηφιοποίηση και την παγκοσμιοποίηση. Διεξοδικά αναπτύχθηκαν ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και τη διαχείριση προσωπικών νομικών πληροφοριών, όπως η χρήση clouds από τα νομικά γραφεία, και επισημάνθηκε η ανάγκη να βρεθούν μηχανογραφικές λύσεις και πιθανό να γίνουν νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν την αφομοίωση της τεχνολογίας και θα διασφαλίσουν την καλύτερη λειτουργία της αγοράς.
*Το RIAD είναι ο Διεθνής Σύνδεσμος Νομικής Προστασίας και στα συνέδρια που πραγματοποιεί συμμετέχουν εκπρόσωποι εταιρειών του κλάδου της Νομικής Προστασίας από όλον τον κόσμο, καθώς και εκπρόσωποι: από την Ασφαλιστική Βιομηχανία, τη Νομική Επιστήμη, την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, τις Οργανώσεις Καταναλωτών, και άλλους φορείς.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εθνική: Προς τετραπλασιασμό του bancassurance με την Allianz

Η Εθνική Τράπεζα αποκτά το 30% της Allianz Ελλάδος

Anytime: Ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία

ΕΑΔΕ - BIPAR: 6 παρεμβάσεις στους ευρωβουλευτές για τα PEPP

Intracom: Κερδοφορία και είσοδος στις ασφαλίσεις το 2025

Η Πρόεδρος της EIOPA, P. Hielkema στο NatCat Summit

Διψήφια αύξηση παραγωγής και ενίσχυση κερδοφορίας για την Υδρόγειο


















