
Πιέσεις προς την ασφαλιστική αγορά προκειμένου να μην προβεί σε υπερβολικές ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα υγείας ασκεί το υπουργείο Ανάπτυξης, σε μία προσπάθεια αποφευχθούν τυχόν νέες αρνητικές συνέπειες στον πληθωρισμό από τον τομέα των υπηρεσιών.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρόσφατες επαφές μεταξύ ανωτάτων στελεχών της ιδιωτικής ασφάλισης με πολιτικούς παράγοντες και ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη το υπουργείο Ανάπτυξης, ζήτησε από την αγορά οι όποιες ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα να κινηθούν φέτος σε μέσο μονοψήφιο ποσοστό και όχι σε υψηλό μονοψήφιο ή και σε διψήφιο ποσοστό, όπως πιθανολογείται ότι θα μπορούσαν να προβούν ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες.
Τα στελέχη της αγοράς επέμειναν από την πλευρά τους ότι το ιατρικό κόστος καταγραφεί σε ετήσια βάση υψηλούς ρυθμούς αύξησης κι αυτό υποχρεώνει τον κλάδο σε γενναίες ανατιμήσεις, κυρίως στα ισόβια προγράμματα ασφάλισης.
Πάντως, οι εκπρόσωποι του υπουργείου Ανάπτυξης φέρονται να επεσήμαναν στα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς ότι την περίοδο του Covid19, που οι αυξητικές τάσεις στα κόστη των νοσοκομειακών προγραμμάτων είχαν σχεδόν μηδενιστεί, οι εταιρείες δεν προέβησαν σε διορθωτικές κινήσεις σε ό,τι αφορά τους τιμοκαταλόγους τους.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Groupama: Νέο πρόγραμμα υγείας Santé Secure

Η Εθνική Ασφαλιστική παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα Full Health Value

ΕΑΕΕ-ΙΣΑ: Στο “τραπέζι” οι ενιαίες πρακτικές αποζημίωσης γιατρών

«Κολλημένος» στο +7% ο Δείκτης Τιμών ασφαλίστρων υγείας

Ευφυείς κλινικές και νοσοκομεία

ΣτΕ: Αυξήσεις ασφαλίστρων υγείας μόνο με πλήρη διαφάνεια

Νέα εποχή στις ασφαλίσεις υγείας







