
Ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου ο οποίος έχει τεθεί σε ισχύ από τις 12/5/2016 έχει εγκαθιδρύσει ένα «καθεστώς» παροχής μόνο προσωρινών συντάξεων.
Αυτή η αλήθεια φωτίστηκε με την έκδοση μίας εγκυκλίου από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο την περασμένη Παρασκευή.
Η εγκύκλιος αυτή προβλέπει την παροχή προσωρινών συντάξεων για όσους αιτηθούν σύνταξη χηρείας για θάνατο ασφαλισμένου που συνέβη μετά τις 12/5/2016 και άρα η έκδοση της υπάγεται στις διατάξεις του νέου νόμου.
Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος Πετρόπουλου προβλέπει την παροχή προσωρινής σύνταξης 345 ευρώ (σ.σ. αντιστοιχεί στην εθνική σύνταξη με 15 έτη ασφάλισης) για τους δικαιούχους σύνταξης χηρείας, μιας και δεν έχει ακόμα εκδοθεί η εγκύκλιος και έτσι οι αρμόδιες υπηρεσίες των Ταμείων δεν μπορούν να εκδώσουν σύνταξη χηρείας με βάση το νέο σύστημα υπολογισμού τους. Η ίδια «διέξοδος» που δίδεται πλέον για τους δικαιούχους συντάξεων χηρείας, δίδεται πρακτικά από τον περασμένο Ιούλιο για όλους τους ασφαλισμένους οι οποίοι αιτήθηκαν σύνταξη μετά τις 12/5/2016 οπότε έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος ασφαλιστικός νόμος. Αν και έχουν εκδοθεί εγκύκλιοι για το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, η διαδικασία έκδοσης τους ακόμα καθυστερεί, ελλείψει προσωπικού υπολογισμού τους αλλά και πόρων για την καταβολή τους.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εθνική: Προς τετραπλασιασμό του bancassurance με την Allianz

Η Εθνική Τράπεζα αποκτά το 30% της Allianz Ελλάδος

Anytime: Ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία

ΕΑΔΕ - BIPAR: 6 παρεμβάσεις στους ευρωβουλευτές για τα PEPP

Intracom: Κερδοφορία και είσοδος στις ασφαλίσεις το 2025

Η Πρόεδρος της EIOPA, P. Hielkema στο NatCat Summit

Διψήφια αύξηση παραγωγής και ενίσχυση κερδοφορίας για την Υδρόγειο


















