ERGO

Καθυστερημένα και «κουτσουρεμένα» έρχονται τα εφάπαξ

Δεν φτάνει που έρχονται καθυστερημένα, θα είναι και «κουτσουρεμένα» μέχρι και 20%. Ο λόγος για τα εφάπαξ τα οποία περιμένουν πάνω από 62.000 συνταξιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Υπουργική απόφαση που αναμένεται άμεσα να δημοσιευτεί προβλέπει μείωση έως και 20% στα εφάπαξ τα οποία έχουν αιτηθεί συνταξιούχοι από την … 1η Σεπτεμβρίου 2013 και έπειτα. [...]

AllSafe
Καθυστερημένα και «κουτσουρεμένα» έρχονται τα εφάπαξ

euros

Δεν φτάνει που έρχονται καθυστερημένα, θα είναι και «κουτσουρεμένα» μέχρι και 20%.

Ο λόγος για τα εφάπαξ τα οποία περιμένουν πάνω από 62.000 συνταξιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Υπουργική απόφαση που αναμένεται άμεσα να δημοσιευτεί προβλέπει μείωση έως και 20% στα εφάπαξ τα οποία έχουν αιτηθεί συνταξιούχοι από την … 1η Σεπτεμβρίου 2013 και έπειτα.

Οι πρώτες εκταμιεύσεις, μάλιστα, αναμένονται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και έπειτα, παρότι ο νέος τύπος υπολογισμού των εφάπαξ έχει προβλεφθεί στο νόμο Κατρούγκαλου που ισχύει από τις 12.5.2016. Η επιπλέον πεντάμηνη καθυστέρηση μέχρι την έναρξη καταβολής των εφάπαξ οφείλεται στην ανάγκη επαναϋπολογισμού καθενός από τα εφάπαξ τα οποία έχουν αιτηθεί οι συνταξιούχοι.

Εξάλλου, σχεδόν τα μισά κεφάλαια τα οποία απαιτούνται για την καταβολή της συγκεκριμένης παροχής θα προέλθουν από την πολυαναμενόμενη δόση του δανείου των «θεσμών». Έτσι όταν θα αρχίσουν να καταβάλλονται, εκτός απροόπτου, τα πρώτα από 62.000 εφάπαξ θα έχουν περάσει 3 ολόκληρα χρόνια από τότε που κατατέθηκε η πρώτη από τις 62.000 αιτήσεις.

Ιδιαίτερα χαμένοι θα είναι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, καθώς θα δουν όχι μόνο το εφάπαξ τους έως και 20% χαμηλότερο από εκείνο που ανάμεναν , αλλά θα υποστούν και μείωση και στα μερίσματα τα οποία λαμβάνουν. Με εγκύκλιο του Υπ. Εργασίας προβλέπεται πως η διαφορά μεταξύ του επιπέδου στο οποίο θα φτάσει το μέρισμα μετά την επικείμενη μείωση 32,5% και του επιπέδου που ήταν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2016 θα παρακρατηθεί σε 4 μηνιαίες δόσεις από τα μερίσματα τα οποία θα αποδοθούν στο χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2016. Ωστόσο οι παρακρατήσεις αυτές σε μηνιαία βάση θα ανέλθουν στο ίδιο επίπεδο με εκείνο στο οποίο θα φτάσουν τα μερίσματα μετά τις επικείμενες μειώσεις, δηλαδή γύρω στα 100 ευρώ. Έτσι το μέρισμα του τελευταίου 4μηνου του 2016 σχεδόν θα μηδενιστεί.

Orizon
Medifirst

Σχόλια

Φόρτωση...
Imperial Insurance
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121