
Η συμμετοχή των καναλιών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στους κλάδους ζωής και υγείας αποτυπώνεται στην πρόσφατη έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για το πρώτο εξάμηνο του 2022. Όπως φαίνεται διαφορετικό κανάλι κυριαρχεί στα ατομικά και διαφορετικό στα ομαδικά συμβόλαια ζωής και υγείας.
Ειδικότερα στις ατομικές ασφαλίσεις που συνολικά ανέρχονται σε 984,3 εκατ. ευρώ το το τραπεζικό δίκτυο κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο (43,3%), φέρνοντας παραγωγή 425,8 εκατ. ευρώ, ενώ με αρκετά μεγάλο ποσοστό ακολουθεί το δίκτυο αποκλειστικής συνεργασίας (39,9%) που έχει ασφαλίσεις ύψους 392,4 εκατ. και εν συνεχεία μόλις το 15,5% προέρχεται από ανεξάρτητους διαμεσολαβητές.
Σε αντιδιαστολή με αυτή την εικόνα είναι οι ομαδικές ασφαλίσεις που σε παραγωγή συνολικά ανέρχονται σε 353,5 εκατ.. Εδώ το 44,4% ή 156,9 εκατ. ευρώ προέρχονται από ανεξάρτητους διαμεσολαβητές, το 26,4% ή 93,2 εκατ. από εταιρικές πωλήσεις και ασφαλιστικούς υπαλλήλους, το 10,3% από διαμεσολαβητές αποκλειστικής συνεργασίας, το 10,5% από τράπεζες και το 8,4% από Call Center και Direct Mail.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Αύξηση 16,4% του αριθμού των διαμεσολαβητών σε μία 5ετία

Το χάσμα στη δαπάνη υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Οι 28 μεγαλύτεροι πράκτορες της ασφαλιστικής αγοράς

Οι Μεγαλύτεροι Μεσίτες & Πράκτορες της Ασφαλιστικής Αγοράς

1 εκατ. ευρώ οι απάτες σε συμβόλαια υγείας και ζωής








