
Τις προκηρύξεις διαγωνισμών για δεκατέσσερις νέες δομές, που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», υπέγραψε ο Υφυπουργός Υγείας αρμόδιος για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων, Δημήτριος Βαρτζόπουλος.
Πρόκειται για Κέντρα Ημέρας ,Οικοτροφεία και Κινητές Μονάδες για άτομα με Αυτισμό, με Άνοια καθώς και για άτομα με σοβαρή ψυχική διαταραχή. Οι νέες δομές θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες.
Συγκεκριμένα, οι νέες δομές που προκηρύχθηκαν είναι:
- 1 Οικοτροφείο τύπου Α4
- 1 Οικοτροφείο τύπου Α8
- 1 Οικοτροφείο τύπου Α7
- 1 Οικοτροφείο τύπου Α6
- 2 Οικοτροφείο τύπου Α3
- 3 Κέντρα Ημέρας για την άνοια
- 1 Κινητή Μονάδα για την άνοια
- 2 Κέντρα Ημέρας για αυτισμό
- 2 Κέντρα Ημέρας παιδιών και εφήβων
Οι παραπάνω μονάδες θα αναπτυχθούν στις εξής Περιφερειακές Ενότητες : Αττικής, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Λασιθίου, Λέσβου, Τρικάλων, Σερρών.
Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βαρτζόπουλος δήλωσε:
«Με σκοπό την ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και της συμπλήρωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην χώρα, ιδίως για άτομα με Αυτισμό και άτομα με Άνοια, όπου οι δομές ψυχικής υγείας είναι ελάχιστες και οι ανάγκες πάρα πολλές και συνεχώς διογκούμενες, προχωράμε σε μία ακόμα προκήρυξη για την ανάπτυξη και λειτουργία μονάδων ψυχικής υγείας με εξασφαλισμένους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας οι οποίες παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους πολίτες. Οι παρεμβάσεις μας σκοπό έχουν να καλύψουν ολιστικά τις ανάγκες των ωφελουμένων, να συνδράμουν τις οικογένειες στη μείωση του φορτίου φροντίδας και στην μείωση των δαπανών των νοικοκυριών που προκαλούν οι χρόνιες παθήσεις, Συνεχίζουμε σταθερά την ανασυγκρότηση της ψυχικής υγείας στη χώρα».
Σχόλια

Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
ΕΙΑΣ: Απονομή ευρωπαϊκών πιστοποιήσεων στους αποφοίτους των προγραμμάτων EFICERT SQF3 & SQF4
Κυκλοφόρησε ο οδηγός «Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2025-2026»
INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΥΓΕΙΑ: Πρώτη χρήση στην Ελλάδα του προηγμένου ενδοκαρδιακού υπερήχου για τρισδιάστατη απεικόνιση των βαλβίδων σε πραγματικό χρόνο

Η τεχνολογία που επαναπροσδιορίζει την ακρίβεια στην οφθαλμοχειρουργική

Ευρωκλινική: Δίπλα στις γυναίκες για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

ΙΑΣΩ: Πανελλαδικά η πρώτη εφαρμογή του σύγχρονου nebulizer "QuattroJet"

“EuroSpine Centre of Excellence” για την Κλινική Σπονδυλικής Στήλης του Metropolitan General

ΙΑΣΩ: Hμερίδα με θέμα «Ενδιαφέροντα θέματα Λοιμώξεων»

ΙΣΑ: Ενδεχόμενο εδραίωσης μονοπωλιακής θέσης και διασυνδέσεων στην ιδιωτική υγεία


















