
Ακόμη πιο κοντά στην πλήρη εξυγίανσή του βρίσκεται το Επικουρικό Κεφάλαιο του κλάδου αστικής ευθύνης οχημάτων, έχοντας κλείσει ένα ακόμη τρίμηνο κάλυψης εκκρεμών ζημιών.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Τα τελευταία στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε ο φορέας καταγράφουν για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους καταβληθείσες αποζημιώσεις στα 6,8 εκατομμύρια €, αυξημένες κατά 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Από το ποσό αυτό το 88,16%, δηλαδή περί τα 6 εκατομμύρια € αφορούσαν στο κεφάλαιο, χρήματα δηλαδή που τελικά διατέθηκαν στους ασφαλισμένους, οι οποίοι ανήλθαν σε 478, δηλαδή περίπου όσοι και το πρώτο τρίμηνο του 2023.
Σημειώνεται ότι ο μέσος φάκελος κόστισε στο Επικουρικό Κεφάλαιο 14.227 € και ήταν αυξημένος κατά μόλις 2,14%, τη στιγμή που, λόγω του πληθωρισμού, οι αποζημιώσεις καταβλήθηκαν σε περίοδο υψηλού κόστους προμήθειας ανταλλακτικών και επισκευής οχημάτων.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Εκδήλωση για τα 40 χρόνια ΕΣΑΠΕ
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Επικουρικό Κεφάλαιο: 184 εκατ. ευρώ για 10.600 ζημιές σε μία 5ετία

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας συμφωνίες για περιουσιακά στοιχεία της Dallbogg

Dallbogg: Στη συνεργασία με εποπτικές αρχές και EIOPA η λύση

Πόσο θα μειωθεί η εισφορά υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου

Μείωση της εισφοράς των ασφαλιστικών υπέρ του ΕΚ

Δύο νέα μέλη στη Διαχειριστική Επιτροπή του ΕΚ

Ανοίγει ο δρόμος για χαμηλότερες εισφορές υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου

















