
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump διατάχθηκε να παραδώσει οκτώ χρόνια φορολογικών δηλώσεών του σε εισαγγελέα της Νέας Υόρκης που διερευνά φερόμενη ασφαλιστική απάτη και άλλη «ενδεχομένως εκτεταμένη και παρατεταμένη εγκληματική συμπεριφορά στον Οργανισμό Τραμπ».
Την Πέμπτη 20 Αυγούστου, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Βίκτωρ Μαρέρο στο Μανχάταν αποφάσισε ότι ο Πρόεδρος δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την κλήτευση του εισαγγελέα του Μανχάταν, Cyrus Vance, που εκδόθηκε σχετικά με τη λογιστική εταιρεία Trump, Mazars USA.
Ο περιφερειακός δικαστής, ο οποίος αποφάσισε τον περασμένο Οκτώβριο ότι ο Vance θα μπορούσε να επιβάλει την κλήτευση, είπε ότι το να επιτρέψει στον Trump να μπλοκάρει την κλήτευση θα ισοδυναμούσε με «αδικαιολόγητη επέκταση» της ασυλίας του Προέδρου.
«Ο Πρόεδρος πρέπει να υπόκειται σε δικαστική διαδικασία όπως οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο», έγραψε ο Μαρέρο, εκτός εάν η επιβολή της κλήτευσης θα επηρέαζε αρνητικά τα συνταγματικά του καθήκοντα. «Η δικαιοσύνη απαιτεί τον τερματισμό αυτής της αντιπαράθεσης.»
Ο πρόεδρος Trump – ο οποίος χαρακτήρισε την έρευνα του Vance ως «Το πιο αηδιαστικό κυνήγι μαγισσών στην ιστορία της χώρας μας» – έχει ήδη ασκήσει έφεση για την απόφαση 103 σελίδων του Marrero, αναφέρει το Reuters, και έχει αναφέρει σε δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου ότι η υπόθεση πιθανότατα θα επανέλθει στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Ν. Υόρκη: Κλήτευση στην AON για την ασφάλιση των επιχειρήσεων Trump
Σχόλια

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Οι 15 μεσίτες και πράκτορες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών (2025)
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Οι 50 κορυφαίοι Μεσίτες & Πράκτορες της Ασφαλιστικής Αγοράς (2024)
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Το ρομπότ της Tesla (video)

Από μεγιστάνας των ασφαλειών σε 12 χρόνια κάθειρξη

Ανάκληση 421.078 Hyundai στις ΗΠΑ

Ένοχες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας Air France και Airbus

Ενώσεις καταναλωτών κατά Meta, TikTok και Google

Η Howden αποκτά τη Cybeta

“Hormuz Safe”: Ασφάλιση για πλοία με Bitcoin
















