
Ο ηγέτης των Χούτι της Υεμένης δήλωσε ότι οι δυνάμεις του θα πραγματοποιήσουν περαιτέρω επιθέσεις στο Ισραήλ και θα μπορούσαν να στοχοποιήσουν ισραηλινά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στα στενά Μπαμπ αλ-Μαντέμπ.
Η εν λόγω ομάδα που στηρίζει το Ιράν ομάδα πραγματοποίησε αρκετές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Ισραήλ αυτόν τον μήνα, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας Χαμάς στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.
Οι Χούτι, οι οποίοι βρίσκονται σε πόλεμο εναντίον του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας από το 2015, έχουν αναδειχθεί σε μεγάλη στρατιωτική δύναμη στην Αραβική Χερσόνησο, με δεκάδες χιλιάδες μαχητές και ένα τεράστιο οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων και οπλισμένων drones.
Η ομάδα ελέγχει τη βόρεια Υεμένη και τις ακτές της στην Ερυθρά Θάλασσα.
«Τα μάτια μας είναι ανοιχτά και αναζήτάμε οποιοδήποτε ισραηλινό πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα, ειδικά στο Μπαμπ αλ-Μαντάμπ, και κοντά στα περιφερειακά ύδατα της Υεμένης», είπε ο Αμπντουλμαλίκ αλ Χούθι σε ομιλία που μεταδόθηκε.
Η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε αυξημένο συναγερμό για δραστηριότητες από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν από τη στιγμή που οι μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους.
Από τότε, το Ισραήλ έχει κλιμακώσει την επίθεσή του στη Γάζα, όπου οι δυνάμεις του έχουν σκοτώσει περισσότερους από 11.000 ανθρώπους, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.
Πηγή: Reuters
Δημοφιλή
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ 23 – 27 Μαρτίου
Σχόλια
Δημοφιλή
Newsletter
Λάβετε τα τελευταία νέα στο email σας
Σχετικά Άρθρα

Απειλητικά mails από τους Χούθι σε Έλληνες πλοιοκτήτες

Η ασφάλιση στην Ερυθρά Θάλασσα διπλασιάζεται μετά από την επίθεση στο tanker “Σούνιο”

Allianz: 26 μεγάλα πλοία χάθηκαν παγκοσμίως το 2023

Περιβαλλοντική καταστροφή από πλοίο που βούλιαξε μετά από επίθεση των Χούθι

Χούθι, Ινδία και Δρόμοι του Μεταξιού






