
Το ΣτΕ δεν άνοιξε το δρόμο για αλλαγές μόνο στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών. Το ΣτΕ έκρινε πως τα ποσοστά των εισφορών των επαγγελματιών για την κύρια ασφάλιση είναι υψηλά σε σχέση με εκείνα των μισθωτών. Επίσης, εμμέσως υποστήριξε ένα σύστημα προκαθορισμένων εισφορών.
Έτσι η Κυβέρνηση «νομιμοποιείται» να αποσυνδέσει τις εισφορές από το φορολογητέο εισόδημα, ανατρέποντας τον «πυρήνα» του νόμου Κατρούγκαλου σε σχέση με τον τρόπο υπολογισμού των κρατήσεων των μη μισθωτών όπως ίσχυε από το 2017.
Από εκεί και πέρα, στην Κυβέρνηση σχεδιάζουν να θεσπίσουν ως ελάχιστες εισφορές ανά μήνα το ποσό των 180-190 ευρώ το οποίο είναι ελαφρώς υψηλότερο από το σημερινό επίπεδο των σημερινών ελαχίστων εισφορών των 175 ευρώ με βάση το σημερινό κατώτατο μισθό (26,9% Χ 650 ευρώ/μήνα). Ωστόσο, οι αποκλίσεις είναι μεγαλύτερες σε σχέση με όσους δηλώνουν μεταξύ 7800 -15000 ευρώ ετησίως. Ωφελημένοι θα είναι όσοι δηλώνουν πάνω από 15000 ευρώ ετησίως. Οι νέες εισφορές θα εφαρμοστούν από τις αρχές του 2020, αφού πρώτα ψηφισθούν οι σχετικές αλλαγές.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις από τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

O κρίσιμος ρόλος του 2ου πυλώνα ασφάλισης

Ο ασφαλιστικός κλάδος σήμερα και τα "κλειδιά" της ανάπτυξης

Τι ισχύει για το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα

Τι αλλάζει στο εργασιακό. Δείτε τα σημαντικότερα σημεία του νομοσχεδίου

ΚΕΑΟ: Πως θα κυνηγήσουν τα ταμεία τους οφειλέτες

Νέα σενάρια για την εισφορά στους εργαζόμενους συνταξιούχους

Κατά 9,4% αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου


















