

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), ενώ όλες οι χώρες με αναπτυγμένες οικονομίες ανήλθαν στα προ κρίσης επίπεδα – κυρίως κατά την διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2015 – η χώρα που έχει ακόμη τη χειρότερη επίδοση, σε σχέση με την προ της κρίσης περίοδο, είναι η Ελλάδα.
Το ποσοστό απασχόλησης ήταν στο τελευταίο τρίμηνο του 2015 πάνω από 10 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από εκείνο του δεύτερου τρίμηνου του 2008.
Σχεδόν το 50% του εργατικού δυναμικού της (του πληθυσμού ηλικίας 18-64 ετών) είναι εκτός αγοράς εργασίας.
Το ποσοστό εργασίας των αναπτυγμένων οικονομιών μειώθηκε μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, πιάνοντας το χαμηλότερο επίπεδο στα τέλη του 2010. Έκτοτε, αυξανόταν συνέχεια και στα τέλη του 2015 έφθασε στο 66,5% του εργατικού δυναμικού, στο επίπεδο που ήταν και στο δεύτερο τρίμηνο του 2008.
Η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Βρετανία έχουν ξεπεράσει το επίπεδο απασχόλησης του 2008, ενώ η Ευρωζώνη και οι ΗΠΑ δεν το έχουν φθάσει ακόμη.
Σχόλια

AI Act, Marketing και ο ρόλος της ασφάλισης
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
VIP Τριήμερο επιβράβευσης στο Costa Navarino για τους συνεργάτες της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής
Festival Alzheimer 2026: 26 & 27 Σεπτεμβρίου στο Φάρο ΚΠΙΣΝ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η ασφάλιση αναδεικνύεται μέσα από την ανάγκη για ανθεκτικότητα

ΣΥΑΕ : ΣΣΕ 2025-2027 Διευκρινίσεις για βασικούς μισθούς και πολυετίες

Ανακοίνωση της ΕΣΑΠΕ για την απώλεια της Χρ. Παπαδοπούλου

Η GAN Direct σε διαδικασία εισόδου στην ελληνική αγορά

Ευρώπη Holdings: Πράσινο φως στη συγχώνευση με την Credia Bank - Ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα

Η γιορτή του Ασφαλιστικού Συμβούλου: 4 δυνάμεις που κάνουν τη διαφορά

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Κάνε Follow. Κάνε Like. Κέρδισε!


















