
Σε καθοδική πορεία επιμένουν τα ασφάλιστρα οχημάτων παρά το γεγονός ότι οι τιμές των αυτοκινήτων στην Ελλάδα κινούνται ανοδικά, όπως εξάλλου και τα κόστη ανταλλακτικών και επισκευής των Ι.Χ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό Νοεμβρίου, τα ασφάλιστρα οχημάτων καταγράφουν πτώση κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε ετήσια βάση, όταν τα καινούργια αυτοκίνητα διαρκώς ακριβαίνουν (+2,1% ο σχετικός Δείκτης τον Νοέμβριο), όπως και τα ανταλλακτικά και αξεσουάρ οχημάτων (+4%).
Όσο για τα μεταχειρισμένα Ι.Χ., εμφανίζουν τιμές μειωμένες κατά 5%, δίχως ωστόσο αυτό να δικαιολογεί την… έκπτωση που σημειώνεται στα ασφάλιστρα οχημάτων.
Ανώτατα τα στελέχη της αγοράς επισημαίνουν ότι η καταγραφή της ΕΛΣΤΑΤ δεν αποτυπώνει με απόλυτη ακρίβεια το τι πραγματικά συμβαίνει με τις τιμολογήσεις των υπηρεσιών κλάδου Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, καθότι οι μεταβολές στα ασφάλιστρα πραγματοποιούνται μέσω παραμετροποοημένου συστήματος, που εφαρμόζει η πλειονότητα των ασφαλιστικών εταιρειών, οπότε δεν είναι απόλυτα ορατές στους τιμολήπτες.
Το ID έχει αναφέρει, εξάλλου, για ποιες περιπτώσεις οχημάτων οι ασφαλιστικές εταιρείες ακριβαίνουν τα ασφάλιστρα τους.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

12,5 εκατ. ευρώ σε "ραβασάκια" για οχήματα χωρίς ασφάλιση και τέλη

Ανασφάλιστα οχήματα: Διαρκή ηλεκτρονικό έλεγχο ζητά η ΕΑΕΕ

Πρόταση της ΕΑΕΕ στην πολιτεία για τις αποζημιώσεις τροχαίων

Αύξηση στα τροχαία με οχήματα που έχουν ξένες πινακίδες

883.103 περισσότερα ασφαλισμένα οχήματα σε μία διετία

Ολιστική πρόσβαση στο gov.gr θέλουν οι ασφαλιστές

Πόσες ζημίες «γράφουν» οι ασφαλιστικές στον κλάδο oχημάτων



















