
Το συμπληρωματικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στα πεδία των συντάξεων και της υγείας αναγνώρισαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση με τους εκπροσώπους τους να τοποθετούνται σχετικά σε ημερίδα την οποία διοργάνωσαν χτες οι ΕΕΑΕ, ΕΣΑΠΕ και ΣΕΜΑ με την υποστήριξη και την συμβολή του ΕΕΑ.
του Πλάτωνα Τσούλου
Ειδικότερα ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου υπογράμμισε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ασφαλιστική αγορά στην παροχή υπηρεσιών υγείας και συντάξεων, σημειώνοντας ότι είναι άγνωστο το κατά πόσο το δημόσιο μπορεί να παρέχει επαρκείς υπηρεσίες στους δύο αυτούς τομείς.
Τόνισε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική σταθερότητα θα πρέπει να αποτελούν μόνιμα προτεραιότητα για την όποια κυβέρνηση. Σημείωσε ότι οι αποταμιεύσεις στην Ελλάδα κινούνται σε χαμηλά επίπεδα και άρα θα πρέπει na αυξηθούν και στο βαθμό που θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος θα πρέπει και να ενισχυθούν.
Από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δέχτηκε το συμπληρωματικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στα εν λόγω πεδία υπογράμμισε ότι η πολιτεία υποχρεούνται να παρέχει επαρκείς υπηρεσίες και διευκρίνησε ότι δεν θα πρέπει να συγχέουμε την αξία και τη σημασία του πρώτου πυλώνα ασφάλισης με τον τρίτο που είναι η ιδιωτική ασφάλιση και να μεταφέρουμε στοιχεία του τρίτου στον πρώτο πυλώνα.
Σχολιάζοντας το θέμα για την υποχρεωτική ασφάλιση της επαγγελματικής αστικής ευθύνης αν και δεν ξεκαθάρισε απόλυτα την σκοπιμότητά της ανέφερε ότι πρώτα θα πρέπει η αγορά και οι επαγγελματίες να αναγνωρίσουν την αντικειμενική ευθύνη την οποία φέρουν σχεδιάζοντας προιόντα και παρέχοντας υπηρεσίες και εν συνεχεία να συζητήσουν το ζήτημα της ασφάλισής τους.
Τέλος από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑλ δεσμεύτηκε ότι στο βαθμό που το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει θα σταθεί στον κλάδο “ακούγοντας” τα αιτήματά του, ενώ επισήμανε την αξία της ασφαλιστικής αγοράς στην ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας.
Σχόλια

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Η Interamerican εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της Gan Direct στην Κύπρο
Τι θα ισχύσει για τον «κουμπαρά» των 60.000 ευρώ
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
17 έως 21 Αυγούστου τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ιnsurancemarket: Ασφάλιση σε 3 άτοκες δόσεις μέσω Klarna

Έβαλαν το… χεράκι τους και τα ασφάλιστρα

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας

Εθνική Ασφαλιστική: Άντλησε €200 εκατ. από τις αγορές

Interlife: Digital Insurance Hub & νέες ψηφιακές υποδομές

To ομαδικό της DRAEGER περνάει από την NN στην Eurolife FFH

Νέα στοιχεία επικοινωνίας με την INSURANCE JSC DALLBOGG

















