ERGO

Προσφορά της Bayer για την εξαγορά της Monsanto

Ο γερμανικός όμιλος φαρμάκων και χημικών Bayer, ανακοίνωσε πως κατέθεσε προσφορά στον αμερικανικό κολοσσό των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Η γερμανική εταιρεία κατέθεσε μια προσφορά που ξεπερνάει κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις, αγγίζοντας το ιλιγγιώδες ποσό των 62 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 122 δολαρίων ανά μετοχή. Όταν η εξαγορά ολοκληρωθεί τότε θα δημιουργηθεί η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία [...]

Ethniki
Προσφορά της Bayer για την εξαγορά της Monsanto

bayerΟ γερμανικός όμιλος φαρμάκων και χημικών Bayer, ανακοίνωσε πως κατέθεσε προσφορά στον αμερικανικό κολοσσό των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Η γερμανική εταιρεία κατέθεσε μια προσφορά που ξεπερνάει κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις, αγγίζοντας το ιλιγγιώδες ποσό των 62 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 122 δολαρίων ανά μετοχή.

Όταν η εξαγορά ολοκληρωθεί τότε θα δημιουργηθεί η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία αγροχημικών με ετήσιες πωλήσεις άνω των 67 δισ. δολαρίων.

Η Bayer ανακοίνωσε σήμερα ότι η πρόταση που έγινε προς την διοίκηση της Monsanto αντιπροσωπεύει ένα υπερτίμημα (premium) 37% έναντι της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Monsanto στις 9 Μαΐου, πριν αρχίσουν να κυκλοφορούν οι φήμες για τη σχεδιαζόμενη προσφορά. Διευκρίνισε ακόμη ότι σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία μέσω ενός συνδυασμού χρέους και μετοχών. Ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένει οι συνέργειες να συνεισφέρουν ετησίως στα κέρδη της περίπου 1,5 δισεκ. δολάρια ύστερα από διάστημα τριών ετών.

Η Monsanto απασχολεί περίπου 20.000 υπαλλήλους και αναπτύσσει συμβατικούς και γενετικά τροποποιημένους σπόρους, καθώς και το δημοφιλές ζιζανιοκτόνο Roundup. Η Bayer, με έδρα το Λεβερκούζεν, παράγει φάρμακα, αγροχημικά και σπόρους και απασχολεί 170.000 εργαζόμενους.

Η Monsanto επιχείρησε πρόσφατα να εξαγοράσει την ελβετική Syngenta, η οποία όμως τελικά θα πουληθεί στην κινεζική ChemChina για 43 δισ. δολάρια. Επίσης, οι αμερικανικές εταιρείες Dow Chemical και DuPont σχεδιάζουν να ενώσουν τις μονάδες αγροχημικών προϊόντων τους σε μια νέα εταιρεία αξίας 120 δισ. δολαρίων.

Mega Brokers
Υδρόγειος

Σχόλια

Φόρτωση...
HDI
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121