
Στο 3rd Financial Crime Symposium: “One Rulebook, New Rules: Preparing for the AMLR Era”, που διοργανώθηκε από την Deloitte, συμμετείχε ο κ. Κάρολος Σαΐας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της #ΕΑΕΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρόληψης & Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης.
Στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές του νέου ευρωπαϊκού πλαισίου για την πρόληψη και καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος, καθώς και στην ανάγκη έγκαιρης προετοιμασίας της ασφαλιστικής αγοράς, ενόψει της εφαρμογής του νέου Κανονισμού από 10 Ιουλίου 2027.
Παράλληλα, ανέδειξε τη σημασία της πρόληψης και αντιμετώπισης της ασφαλιστικής απάτης, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της συνεργασίας μεταξύ ασφαλιστικών επιχειρήσεων και Αρχών, της εκπαίδευσης της αγοράς, της αξιοποίησης της τεχνολογίας και των δεδομένων, και της ενημέρωσης του κοινού για τις σοβαρές επιπτώσεις της.
Σχόλια

Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
Έκλεισε το deal για το Ιασώ
3P Insurance: Στα 59,1 εκατ. ευρώ η παραγωγή – Στόχος τα 67,5 εκατ. το 2026
Γιατί η Εθνική Ασφαλιστική θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στις ασφαλίσεις υγείας
Τα data που «κρύβονται» στις ασφαλίσεις υγείας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Gold βραβείο για τη συλλογική πρωτοβουλία του 1ου Εθελοντικού Δασικού Φυτωρίου στις Αφίδνες

Ασφαλιστική απάτη: 6 στελέχη αναλύουν πώς θωρακίζονται οι εταιρείες

Η Interasco ενισχύει την Διεύθυνση Πωλήσεων και επενδύει στην εκπαίδευση

Η Κάλυμνος αποκτά ξεχωριστή θέση στην καρδιά της INTERASCO

Η ΑΙ επαναπροσδιορίζει το μέλλον της δημόσιας διοίκησης

Η INTERASCO στηρίζει τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα

Ασφαλιστική απάτη: 13.000 υποθέσεις με ζημιά 22 εκατ. σε μία διετία


















