
Η γαλλική τράπεζα Societe Generale, σε ανάλυση της αναφέρει πως η νομισματική πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης και αρνητικών παρεμβατικών επιτοκίων που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διώχνει επενδυτικά κεφάλαια εκτός ευρωζώνης.
Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης στους 12 μήνες μέχρι τον Φεβρουάριο 2016 διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα 3,1% του ΑΕΠ της ή σε 321,5 δισ. ευρώ, όμως αυτό φαντάζει μικρό σε σύγκριση με την καθαρή αύξηση 829 δισ. ευρώ στις – άμεσες και μέσω χαρτοφυλακίων – ξένες (εκτός ευρωζώνης) τοποθετήσεις Ευρωπαίων επενδυτών την ίδια περίοδο.
Ακόμα και αν από τις επενδύσεις αυτές αφαιρεθούν οι εισερχόμενες ξένες επενδύσεις 261,5 δισ. ευρώ προς την ευρωζώνη την ίδια περίοδο, τότε διαμορφώνεται μια μεγάλη καθαρή εκροή 246 δισ. ευρώ.
Το ευρώ δεν εξασθενεί έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, περισσότερο επειδή η Federal Reserve επιβράδυνε την προδιαγεγραμμένη πορεία αυξήσεων των δικών της παρεμβατικών επιτοκίων.
Σχόλια

AI Act, Marketing και ο ρόλος της ασφάλισης
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
VIP Τριήμερο επιβράβευσης στο Costa Navarino για τους συνεργάτες της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής
Festival Alzheimer 2026: 26 & 27 Σεπτεμβρίου στο Φάρο ΚΠΙΣΝ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η ασφάλιση αναδεικνύεται μέσα από την ανάγκη για ανθεκτικότητα

ΣΥΑΕ : ΣΣΕ 2025-2027 Διευκρινίσεις για βασικούς μισθούς και πολυετίες

Ανακοίνωση της ΕΣΑΠΕ για την απώλεια της Χρ. Παπαδοπούλου

Η GAN Direct σε διαδικασία εισόδου στην ελληνική αγορά

Ευρώπη Holdings: Πράσινο φως στη συγχώνευση με την Credia Bank - Ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα

Η γιορτή του Ασφαλιστικού Συμβούλου: 4 δυνάμεις που κάνουν τη διαφορά

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Κάνε Follow. Κάνε Like. Κέρδισε!


















